זוכי תחרות קלרמונט לכינור ופסנתר לשנת תשע"ח

10 יולי 2018

תחרות קלרמונט הנערכת אחת לשנתיים בחסותו של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, היא אחת מתחרויות הדגל של עולם המוזיקה הישראלי.

התחרות נערכת בחסות קרן מוריס מ. קלרמונט והקרן לתרבות אמריקה-ישראל.

זוכי התחרות מקבלים מענק כספי משמעותי המוקדש כולו למימון המשך הקריירה המוזיקלית שלהם.

בשנים שעברו זכו בפרס פסנתרנים כ - תומר לב, ארנון ארז, בוריס גילטבורג, טל סמנון ועוד לצד הכנרים - חגי שחם, רועי שילוח ורבים וטובים אחרים.

השנה זכתה ויקטוריה גלמן, תלמידת כיתת הכינור של פרופ' חגי שחם בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה בפרס קלרמונט לכינור.

פרס הפסנתר חולק השנה, לראשונה בתולדות התחרות, עקב התעקשות וועדת השיפוט ועקב הרמה הגבוהה.

בפרס הפסנתר זכו אלמוג סגל ותום בורו, שניהם מכיתת הפסנתר של פרופ' תומר לב בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה.

בפרס על ביצוע יצירת מוריס מ. קלרמונט זכה אלון פטרילין מכיתת הגב' דריה מוניסטירסקי באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים.