לימודי התואר השני - אמנות התיאטרון

לימודים לקראת תואר מוסמך אוניברסיטה - .M.A

התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה" .M.A באמנות התיאטרון

לימודים לקראת תואר מוסמך אוניברסיטה באמנויות - .M.F.A

התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה באמנויות" .M.F.A באמנות התיאטרון - בימוי

מטרת הלימודים

לימודי התיאטרון הם שדה עשיר למחקר וליצירה. מטרת תכניות הלימודים ברמת התואר השני בחוג לאמנות התיאטרון הנה להכשיר חוקרים, מורים ויוצרי תיאטרון בעלי ידע עיוני ויישומי רחב ומעמיק. הלימודים מתמקדים במגמות ובגישות עיוניות ויישומיות עכשוויות מקומיות ובינלאומיות בתחומי התיאטרון והמופע ומכוונות להענקת מיומנויות במחקר, ביקורת, פרשנות ויצירה ברמה מקצועית גבוהה.

הלימודים במסלול העיוני/מחקרי כוללים היכרות מעמיקה עם תרבויות תיאטרון מקומי ועולמי, סוגיות היסטוריות וביקורתיות, מפגשים בין התיאטרון לבין דיסציפלינות אחרות - תיאטרון ופילוסופיה, תיאטרון וסוציולוגיה, לימודי תיאטרון ומגדר, היבטים חזותיים ותרבות ויזואלית, תורת המופע, תיאטרון וזיכרון תרבותי, תיאטרון ותיעוד היסטורי, תיאטרון ובין-תרבותיות ועוד. הלימודים במסלול העיוני מסתיימים בבחינת גמר בכתב או בעל-פה ולמתקבלים למסלול המחקרי בעבודת גמר (תזה).

לימודי המסלול המעשי (תואר שני   M.F.Aבימוי ( כוללים לימודים עיוניים והתמחות מעשית בבימוי לתיאטרון, בימוי לתיאטרון קהילתי, ויצירה עצמאית בתיאטרון במסגרת המסלול "שחקן-יוצר-חוקר".

הלימודים המעשיים כוללים התנסות מעשית בבימוי,  דרמטורגיה, עבודה בחלל, פרשנות בימתית לטקסטים דרמטיים ועוד. תחומי לימודים אלו באים לידי ביטוי בפרויקטים שונים המועלים במסגרת השיעורים ובמסגרת תיאטרון האוניברסיטה.

תנאי קבלה

תכנית לימודי ההשלמות

מסלול

מס' שעות

.M.A (מחקרי או עיוני)

השלמות עיוניות עד 18 ש"ס

קורסי מבוא

10-2 ש"ס

קורס תיאוריות או קורס מתודולוגי

4-2 ש"ס

סמינר מהתואר הראשון (כתיבת עבודה סמינריונית)

M.F.A.  – תואר מעשי

השלמות עיוניות עד 14 ש"ס

קורסי מבוא

6-2 ש"ס

קורסי תיאוריות

4 ש"ס

סמינר מהתואר הראשון (כתיבת עבודה סמינריונית)

השלמות מעשיות ייקבעו לכל מועמד
על פי ייעוץ אישי של ראש המסלול הרלוונטי

1.      יש לסיים את תכנית ההשלמות תוך שני סמסטרים ובממוצע 80 לפחות.​

2.      ועדת הקבלה רשאית לשקול קבלתם של מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.

משך הלימודים: שנתיים

מסלול מן המניין

לימודים במסלול צבירה

מסלול צבירה

מסלולי הלימודים

ניתן ללמוד לתואר שני בשלושה מסלולים:

המסלול המחקרי עם עבודת גמר: התלמידים ילמדו 28 ש"ס ויסיימו את לימודיהם בכתיבת עבודת-גמר (תזה). עבודת הגמר שקולה ל - 8 ש"ס לצורך חישוב שכר הלימוד.

שפה זרה שנייה:  כחלק מן החובות לתואר על התלמידים ללמוד שפה זרה שניה פרט לאנגלית (ברמת "פטור"); השפה תיבחר מתוך השפות הנלמדות באוניברסיטת תל-אביב בהתייעצות עם מנחה עבודת הגמר בהתאם להתמחות התלמיד לימודי השפה אינם נכללים במכסת השעות לתואר.

בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר שני M.A.. תואר M.A. במסלול המחקרי מאפשר לימודי המשך לתואר שלישי (Ph.D.) בתחום התיאטרון, זאת בכפוף לתנאי הקבלה לתואר השלישי בפקולטה.

המסלול העיוני עם בחינת גמר: התלמידים ילמדו 36 ש"ס ויסיימו את לימודיהם בבחינת גמר. בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר M.A..

המסלול המעשי: התלמידים ילמדו 46 ש"ס ויסיימו את לימודיהם בפרויקט גמר מעשי שילווה בבחינת גמר בעל פה או בכתב. בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר M.F.A. (Master of Fine Arts) – בימוי

הלימודים לתואר M.F.A אינם מהווים שלב במסלול ללימודי דוקטורט ואינם מאפשרים להמשיך ללימודי דוקטורט.

סיום לימודים

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם לתואר והשיגו את כל הציונים מתבקשים למלא "טופס טיולים – מסיימי לימודים" באמצעות ה"מידע האישי".

במהלך התואר, הבדיקה על מילוי החובות לתואר בהתאם לתכנית הלימודים המחייבת היא באחריות התלמידים.