תכנית מצטיינים לתואר שני באדריכלות

תכנית התואר השני למצטיינים תתבסס על תכנית התואר השני הקיימת. היא תוצע לסטודנטים מצטיינים מהתואר הראשון בתום השנה הרביעית ללימודיהם.

התכנית תוצע לסטודנטים עם ממוצע ציונים 85 ומעלה בתום השנה הרביעית ללימודים בתואר הראשון. מלבד תנאי ממוצע הציונים, על המועמדים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני בביה"ס לאדריכלות.

תכנית המצטיינים לתואר השני מבקשת להציע לסטודנטים בשנתם החמישית של התואר הראשון ללמוד את השנה הראשונה של התואר השני. לימודים אלו יכללו כ-20 ש"ס על פי הפירוט הבא:

במסלול עם עבודת גמר:

שנה א' – תואר שני

קורסי חובה

12 ש"ס

סמינרים - חובה (כתיבת עבודה סמינריונית)*

8 ש"ס

20 ש"ס

שנה ב'

שם הקורס

סמינרים וקורסי בחירה (בסמינרים כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)**

10 ש"ס

עבודת גמר מחקרית

10 ש"ס

*במהלך הלימודים יש להגיש שתי עבודות סמינריוניות

** ניתן לבחור בקורסי בחירה ובסמינרים מחוץ לביה"ס ומחוץ לפקולטה, במטרה למקד נושאי עניין מחקרי, וזאת בכפוף לאישור יועץ התואר השני.

שפה זרה

ועדת ההוראה הבית ספרית יכולה לחייב תלמידים במסלול עם תיזה בלימוד שפה זרה שנייה (שאינה אנגלית) ברמת פטור, בהתאם לנושא המחקר שלהם. זאת למשל כאשר התלמיד עורך עבודת גמר בהיסטוריה ותיאוריה של האדריכלות המחייבת מחקר עם חומרים ארכיוניים וספרות ראשונית ומשנית בשפה שאינה אנגלית או עברית. כמו כן בסמכות הוועדה לקבוע איזו שפה תילמד, כחלק מתהליך אישור הצעת המחקר ומבין קורסי השפה נלמדים ביחידה לשפות זרות. מידע נוסף ניתן לקרוא באתר.

תלמידי המסלול העיוני פטורים מלימוד שפה זרה שאינה אנגלית.

במסלול עיוני עם עבודת גמר:

שנה א - תואר שני

קורסי חובה

12 ש"ס

סמינרים - חובה (כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)*

8 ש"ס

20 ש"ס

שנה ב'*

סמינרים וקורסי בחירה (בסמינרים: כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)**

16 ש"ס

בחינת גמר

16 ש"ס

*במהלך הלימודים יש להגיש שתי עבודות סמינריוניות

בתום השנה החמישית לתואר הראשון בכפוף לסיום חובות התואר הראשון יוענק לתלמידים התואר B.Arch, ובתום השנה השנייה לתואר השני (שנה שישית מתחילת הלימודים בביה"ס) , כאשר יסיימו את חובות התואר השני, יוענק התואר M.A..

החזר שכר לימוד

התלמידים יהיו זכאים להחזר שכר לימוד של שנה אחת מלימודי התואר הראשון אם עמדו בתנאים שלהלן:

1. סיימו את לימודי התואר ראשון עד סוף השנה החמישית ללימודיהם וקיבלו את תעודת התואר הראשון, בטקס הענקת תארים שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה השישית.
  2. סיימו את כל חובות השמיעה של התואר השני עד תום השנה השישית ללימודיהם, הגישו את מטלת הסיום עד תום סמסטר א' של השנה השביעית וקיבלו את תעודת התואר השני, בטקס הענקת תארים שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה השביעית.