מצטיינים במשחק במסגרת תואר ראשון ותואר שני באמנות התאטרון

עודכן: 22.11.2023

לימודי משחק למצטיינים

(תואר ראשון B.A. ושני .M.F.A  במשך ארבע שנים)

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" .B.A באמנות התיאטרון
התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה באמנויות" .
M.F.A באמנות התיאטרון - בימוי

לימודי משחק אשר מעניק שני תארים אקדמיים בארבע שנים (במקום חמש שנים). מטרת הלימודים היא להכשיר שחקנים ברמה מקצועית גבוהה במסגרת אקדמית אינטנסיבית אשר משלבת הקנייה של מיומנויות ביצוע בימתיות (משחק, תנועה, הגייה ופיתוח קול) יחד עם לימודים עיוניים בתחומי ההיסטוריה והתיאוריה של התיאטרון והמופע, על ידי טובי המורים המקצועיים והעיוניים. במסגרת הלימודים, תלמידי המשחק משתתפים בהפקות תיאטרון המוצגות בתיאטרון האוניברסיטה וכן ובהפקות בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש בפקולטה לאמנויות. הלימודים מעניקים לתלמידים הכשרה המאפשרת להם להשתלב בכל אפיקי היצירה המקצועיים בתחומי התיאטרון, הטלוויזיה והקולנוע בארץ.

השלמת לימודי המשחק כרוכה בהשתתפות בחמש הפקות בבימוי במאים מקצועיים כאשר חלק מן ההפקות כלולות בתכנית הלימודים ובמניין השעות לתואר וחלק מן ההפקות הן בנוסף לתכנית הלימודים.

בנוסף, ישתתפו התלמידים בהפקות תיאטרון האוניברסיטה של תלמידי בימוי בתואר השני, בפסטיבל טריבונה של התכנית לתואר שני במסלול שחקן-יוצר-חוקר, בקריאות מבוימות ובתרגילי בימוי בהתאם לצרכי הליהוק של ההפקות.

הלימודים בלימודי המשחק בנויה רובה ככולה על שיעורי חובה עיוניים ומעשיים.

תנאי מעבר מתואר ראשון לתואר שני:
בתום השנה השנייה ללימודי התואר הראשון, ייבחנו הישגי התלמידים על ידי ועדה מקצועית שתחליט לגבי המשך לימודיהם לתואר שני M.F.A. באמנות התיאטרון. תנאי המעבר כוללים: ממוצע מצטבר 85, ממוצע 90 בשיעורי המשחק וחוות דעת של חברי ועדה המורכבת ממורי המסלול. הוועדה תחליט על מעבר או אי מעבר לתואר השני, אשר מתחיל בסמסטר ב' של השנה השלישית ללימודיהם בתואר הראשון. במידה שתלמיד לא יעבור לתואר השני, הוא יוכל לסיים תואר ראשון באמנות התיאטרון (BA) בתום השנה השלישית.

פרויקט גמר ובחינת גמר

תלמידים המסיימים את תכנית הלימודים המלאה (תואר ראשון ושני) יידרשו להגיש פרויקט גמר בשנה ד' אשר משלב מחקר מעשי ועיוני. מן הצד המעשי, על התלמידים יהיה להתמודד עם עבודה על תפקיד במסגרת השתתפות באחת ההפקות בשנה ד'. מן הצד העיוני, יבחנו התלמידים בעל פה או בכתב על היבטים עיוניים של המשחק בהצגה, עיצוב התפקיד וביצועו במתכונת בחינות הגמר לתואר שני M.F.A בחוג לאמנות התיאטרון.

מלגות

תלמידים במסלול המצטיינים במשחק הלומדים לתואר ראשון ולתואר שני בארבע שנים במקום בחמש שנים, יהיו זכאים להחזר שכר לימוד של שנה אחת מלימודי התואר הראשון אם עמדו בתנאים שלהלן:

1. מי שסיימו את לימודי התואר ראשון עד סוף השנה השלישית ללימודיהם וקבלו את תעודת התואר הראשון בטקס הענקת תארים במהלך שנת הלימודים הרביעית.
  2.  מי שסיימו את כל חובות התואר השני עד תום סמסטר א' של השנה החמישית מתחילת לימודיהם בתכנית ועתידים לקבל את תעודת התואר השני בטקס הענקת תארים במהלך השנה החמישית.

ציון גמר

ציון הגמר ישוקלל מציוני התלמיד במשך כל שנות לימודיו:

תואר ראשון
קורסים מעשיים:  50%
קורסים עיוניים ועבודת רפרט:  20%
עבודות סמינריוניות: 30%

תואר שני
קורסים מעשיים:  35%
עבודת רפרט  5%
עבודות סמינריוניות:  30%
פרויקט גמר מעשי ובחינה עיונית:  30%

סה"כ לתואר: 168 ש"ס

סיום לימודים

תלמיד שסיים את כל חובותיו לתואר והשיג את כל הציונים מתבקש למלא "טופס טיולים – מסיימי לימודים" באמצעות ה"מידע האישי".
​במהלך התואר, הבדיקה על מילוי החובות לתואר בהתאם לתכנית הלימודים המחייבת היא באחריות התלמידים.

לתכנית לימודים מפורטת - שנה א'

שנה א'

שיעורי עיוניים

שיעורי מעשיים (כולל שיעור הפקה)