הנחיות לרישום בשיטת המכרז

רישום בשיטת המכרז

שיטת ה"מכרז" - הינה מערכת ממוחשבת שאליה מזינים התלמידים את הקורסים לפי העדפותיהם וזו משבצת אותם בשיטת "המכירה הפומבית".

הרישום ייעשה באמצעות האינטרנט: כאן

להלן מספר הטלפון במעבדת המחשבים לצורך תמיכה בשעות הרישום בלבד: 03-6407021

הנחיות לרישום לקורסים בשיטת המכרז

על הנרשמים לבצע את תשלום שכר הלימוד שבוע לפני היום הראשון לרישום כדי לוודא קליטת הוראת התשלום במערכת (גם אם בהוראת התשלום מצוין תאריך מאוחר יותר).

גישה למערכת הרישום, תתאפשר אך ורק לתלמידים, אשר שילמו את המקדמה על חשבון שכר הלימוד לשנת הלימודים הנוכחית. חובה זו חלה גם על תלמידים ששכר הלימוד שלהם ממומן ע"י גורם כלשהו (כולל האוניברסיטה) וגם על הזכאים לפרס לימודים.

תלמידים שאחרו בתשלום המקדמה של שכר הלימוד יהיו חייבים לשלוח בדוא"ל אישור תשלום כדי לאפשר להם לבצע את הרישום.

יש לשלוח את האישור לדוא"ל: anatgi@tauex.tau.ac.il

הקצאת נקודות

בשיטת רישום זו יעמוד לרשות כל התלמידים סכום של נקודות. התלמידים רשאים להקצות את הנקודות שהועמדו לרשותם בהתאם להעדפותיהם לכל קורס שבו מעוניינים להשתתף.

מכסת המקומות בקורסים מוגבלת. בשיבוץ לקורסים יועדפו תלמידים שהקצו את מספר הנקודות הגבוה ביותר עבור הרישום לאותו קורס, על פי גובה ההקצאה בסדר יורד.

במקרים שבהם הקצה.תה יותר מתלמיד.ה אחד ניקוד זהה לניקוד הסגירה בקורס מסוים, תופעל נוסחה שתקבע באופן אקראי מי מהם יתקבל לקורס.

ניתן לראות את מגבלת המקומות על מסך הזנת הנתונים.

הרישום לקורסים (ביצוע "המכרז") אינו מתחשב במועד הקלדת ההעדפות. ה"מכרז" מתבצע לאחר שכל התלמידים הקלידו את העדפותיהם והמועדים להקלדה חלפו. עיקרון "כל הקודם זוכה" אינו תופס לעניין זה.

ניקוד מינימלי לקורס:

ההקצאה המינימלית עבור קורס/תרגיל היא 5 נקודות, "0" נקודות ניתן להקצות גם:

1.   כאשר בקורס מבוקש יש מספר קבוצות חלופיות. במקרה זה אין צורך להקצות נקודות לקבוצות החלופיות שנבחרו. יש להקצות 5 נקודות לפחות לקבוצה בעלת העדיפות הראשונה.
  2.  כאשר נרשמים לקורס אך ורק כחלופה לקורס אחר.

במקרה זה יטופל הקורס בעל "0" הנקודות אך ורק אם יסורב הקורס הראשון שהיה בעדיפות גבוהה יותר, והנקודות יועברו לקורס החלופי. יש להדגיש כי ניצול האפשרות הזו מחייב העברת נקודות לפי בחירה.

תלמידים לא יתקבלו לקורס - אם לא הקצו מספיק נקודות, והקורס התמלא בתלמידים שהקצו מספר גדול יותר של נקודות.

נקודות שהתלמידים הקצו לקורס/תרגיל שאליו לא התקבלו ייזקפו לזכותם בהעדפותיהם הבאות.

שימו לב: הנקודות שהועברו מקורס שסורב לקורס אחר הן אלה שיתמודדו במכרז על הקורס השני שנבחר ולא יתווספו לסך הנקודות שכבר הקצו התלמידים לקורס השני.

קורסים חופפים במועדים

שיבוץ לקורסים חופפים בשעות הלימוד ברמת החוג לא יתאפשר, והתלמידים ישובצו לקורס לו הקצו מספר רב יותר של נקודות. הנקודות שהוקצו לקורס השני יועברו לקורס הבא אחריו בסדר העדיפויות של התלמידים.

גישה למערכת הרישום

בתחילת הזנת הרישום על התלמידים להקיש את קוד המשתמש המבוסס על כתובת הדואר האלקטרוני הניתנת ע"י האוניברסיטה לכל תלמיד.ה, פרטים באתר האינטרנט ב"מידע אישי לתלמיד".

בהמשך יש להקישת מספר תעודת הזהות (מספר זהות בן 9 ספרות - כולל ספרת ביקורת) ואת סיסמת המשתמש.

בשלב הזנת הרישום על התלמידים להקליד:

1. מספר הקורס/תרגיל - יש לבחור את הקורס/תרגיל המבוקש ע"י סימון בטור הבחירה, ברשימת הקורסים. אם יש יותר מקבוצת תרגיל אחת לאותו קורס יש לבחור את הקבוצות לפי סדר העדיפויות הרצוי.

2. מסגרת - יש לבחור לכל קורס את המסגרת המתאימה מתיבת המסגרות.

3. ניקוד - כמה נקודות מוקצות לכל קורס.

4. אופן העברת הנקודות מקורסים שבהם לא התקבל :

העברה אוטומטית- (ברירת המחדל) – המערכת תעביר את הנקודות לקורס הבא בתור לפי מספר הנקודות.

העברה לפי בחירה-  (ידנית) – התלמידים יבחרו לאיזה קורס יועברו הנקודות (אם התלמידים מעוניינים בהעברה לפי בחירה, עליהם לשנות את אופן העברת הנקודות מאוטומטי לידני).

5. רישום הבקשה והדפסתה - עם סיום כל הפעולות הנ"ל, יש להקיש על כפתור הרישום. אם לא נמצאו שגיאות, פעולה זו רושמת את הבקשה במערכת. מומלץ להקיש על כפתור סיום הרישום שבמרכז השורה בראש המסך. הבקשה המלאה תוצג שוב עם כל הנתונים הנלווים. בשלב זה ניתן לבצע את ההדפסה בפועל.

heart שימו  לב

• יש לקרוא את ידיעון הפקולטה, לשים לב לכל הדרישות וההנחיות ולהכין העדפות והקצאת נקודות מראש.
  • לא תהיה אפשרות לערער או לשנות את הקצאת הנקודות שלא במסגרת "המכרז" עקב שגיאה או הבנה לקויה של הדרישות המפורטות בידיעון ושל כללי הרישום.