התכנית למצטיינים במשחק

תכנית לימודים חד-חוגית למצטיינים במשחק
(תואר ראשון B.A. ושני .M.F.A  במשך 4 שנים)

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" .B.A באמנות התיאטרון
התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה באמנויות" .M.F.A באמנות התיאטרון - בימוי

תכנית לימודים ייחודית במשחק אשר מעניקה שני תארים אקדמיים בארבע שנים (במקום חמש שנים). מטרת התכנית היא להכשיר שחקנים ברמה מקצועית גבוהה במסגרת לימודים אינטנסיבית אשר משלבת הקניית מיומנויות בתחומי המשחק, התנועה, ההגייה ופיתוח הקול יחד עם לימודים עיוניים בתחומי ההיסטוריה והתיאוריה של התיאטרון והמופע, על ידי טובי המורים המקצועיים והעיוניים. כחלק מהלימודים תלמידי תכנית המצטיינים במשחק משתתפים בהפקות תיאטרון המוצגות בתיאטרון האוניברסיטה ואשר מבוימות על ידי במאים מקצועיים ועל ידי סטודנטים מהתואר השני בבימוי. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בכל אפיקי היצירה בארץ בתחומי התיאטרון, הטלוויזיה והקולנוע.

השלמת הלימודים בתכנית המצטיינים במשחק, מחייבת השתתפות במינימום 5 הפקות בבימוי במאים מקצועיים, חלק מן ההפקות כלולות בתכנית הלימודים ובמניין השעות לתואר, חלק מן ההפקות הן בנוסף לתכנית הלימודים. השיבוץ בהפקות באחריות ראש תכנית המצטיינים במשחק.

חמש ההפקות הן: הפקת משחק סצנות שנה ב', הפקה מוזיקלית שנה ב', שלוש הפקות עם במאים מקצועיים בשנים ג' + ד'. בנוסף, ישתתפו תלמידי התכנית בהפקות תיאטרון האוניברסיטה של תלמידי בימוי תואר שני, הפקות טריבונה של תכנית לתואר שני שחקן-יוצר-חוקר, קריאות מבוימות ותרגילי בימוי.

תנאי מעבר מתואר ראשון לתואר שני בתכנית המצטיינים במשחק:
בתום השנה השנייה ללימודי התואר הראשון, ייבחנו הישגי התלמידים על ידי ועדה מקצועית שתחליט לגבי המשך לימודיהם לתואר שני M.F.A. תנאי המעבר הם ממוצע מצטבר 85, וממוצע 90 בשיעורי המשחק וחוות דעת של חברי הועדה.

הוועדה תחליט על מעבר או אי מעבר לתואר השני בסמסטר ב' של השנה השלישית ללימודים וכן על השמת התלמידים בהפקות הכיתתיות.

פרויקט גמר ומבחן גמר

תלמידים המסיימים את תכנית הלימודים המלאה (תואר ראשון ושני) יידרשו להגיש פרויקט גמר בשנה ד'. כחלק מפרויקט הגמר על התלמידים לחקור נושא לקראת תפקיד בהצגה,  הסטודנטים ייבחנו על המחקר העיוני והעבודה המעשית.

מלגות

תלמידים בתכנית המצטיינים במשחק הלומדים לתואר ראשון ולתואר שני בארבע שנים במקום בחמש שנים, יהיו זכאים להחזר שכר לימוד של שנה אחת מלימודי התואר הראשון אם עמדו בתנאים שלהלן:

1. סיימו את לימודי התואר ראשון עד סוף השנה השלישית ללימודיהם ויקבלו את תעודת התואר הראשון, בטקס הענקת תארים שיתקיים במהלך/סוף סמסטר ב' של שנת הלימודים הרביעית.
  2.  סיימו את כל חובות התואר השני עד תום סמסטר א' של השנה החמישית מתחילת לימודיהם בתכנית ויקבלו את תעודת התואר השני בטקס הענקת תארים שיתקיים במהלך/סוף סמסטר ב' של השנה החמישית.

ציון גמר

ציון הגמר ישוקלל מציוני התלמיד במשך כל שנות לימודיו:

תואר ראשון
קורסים יישומיים:  50%
קורסים עיוניים ועבודת רפרט:  20%
עבודות סמינריוניות: 30%

תואר שני
קורסים יישומיים:  35%
עבודת רפרט  5%
עבודות סמינריוניות:  30%
פרויקט גמר מעשי ומבחן עיוני:  30%

סה"כ לתואר: 168 ש"ס

סיום לימודים

תלמיד שסיים את כל חובותיו לתואר והשיג את כל הציונים מתבקש למלא "טופס טיולים – מסיימי לימודים" באמצעות ה"מידע האישי".

שנה א'

שיעורי עיוניים

שיעורי מעשיים (כולל שיעור הפקה)

שיעור הפקה