לימודי התואר הראשון

תואר B.A.  חד חוגי בתכנית הרב תחומית באמנויות  ו M.F.A. בעיצוב, בחוג לאמנות התאטרון

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" .B.A בתכנית הרב תחומית באמנויות
תואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה באמנויות" .M.F.A באמנות התיאטרון - עיצוב

תכנית למצטיינים בעיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה

מטרת הלימודים

מטרת התכנית היא להכשיר אמן השולט בכלים הבסיסיים של עיצוב הבמה ושל העיצוב לקולנוע ולטלוויזיה ולהניח בסיס להתמחות  ברמה המקצועית הגבוהה ביותר באחד משני התחומים הללו.

התלמיד יפתח מיומנויות גרפיות ופלסטיות נרחבות ושליטה בתוכנות מחשב מקצועיות.

כמו כן הוא ילמד לבסס את עבודתו האמנותית על רקע עיוני מוצק, כך שתהיה מושתתת על מחקר ועל ניתוח טקסטים למסך ולבמה, יתנסה בסביבות עבודה טכנולוגיות, בעבודה בקבוצת יוצרים ובהנחיית צוותים טכניים.

בכל שלב בתואר הראשון יושם דגש על פיתוח יצירתיות אישיתובשנת ההתמחות בתואר השני יגבש התלמיד את נטיותיו ואת סגנונו כדי שיוכל לצאת לקריירה אמנותית של מחקר וחדשנות.

תנאי קבלה

מסלול הלימודים

מסלול מצטיינים  (ארבע שנתי) : תואר ראשון B.A. בתכנית הרב -תחומית באמנויות ותואר שני .M.F.A  בחוג לאמנות התאטרון במסלול עיצוב.

מהלך הלימודים

הלימודים יתנהלו בתחום העיוני ובתחום המעשי במהלך ארבע שנות לימוד. בתום השנה השנייה יעמדו התלמידים בפני ועדה מקצועית שתכוון אותם, על סמך הישגיהם, להמשך לימודים - לתואר  M.F.A.  בעיצוב, או להשלמת לימודי תואר B.A.  בתכנית הרב-תחומית באמנויות. תנאי המעבר לתואר השני הם ממוצע מצטבר 85, וציון 90 בקורס המרכזי בתחום ההתמחות המעשית: קורס "עיצוב למצלמה" בהתמחות קולנוע וטלוויזיה, קורס "סגנונות בעיצוב במה ותלבושות" בהתמחות בתיאטרון, קורס "עיצוב  לטלוויזיה" בהתמחות בטלוויזיה.

השתתפות בהפקות

במסגרת התואר הראשון ישתתפו התלמידים בהפקות : בתפקיד סגל טכני זוטר בשנה א' ובתפקיד ניהול יצור – תפאורה, תלבושות ותאורה – בשנה ב'.

ההשתתפות בהפקות הינה חובה. הישגי התלמידים בשיעורי ההפקה יהוו מרכיב בהערכת ועדת המעבר לתואר השני.

לימודי אנגלית

קורס אקדמי בשפה האנגלית
תלמידי התואר הראשון נדרשים בכל יחידות הלימוד באוניברסיטה ללמוד קורס אקדמי אחד בשפה האנגלית. תלמיד במסלול דו חוגי יוכל לבחור באיזו תכנית לימודים ללמוד את הקורס.
כל המטלות בקורס הן בשפה האנגלית. היקף הקורס 2 ש"ס לפחות.

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית"
תלמידי התואר הראשון בפקולטה לאמנויות נדרשים ללמוד קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" במסגרת "מתחברים פלוס".

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" הינו קורס אקדמי המקדם מטרות חברתיות. הקורס מורכב ממרכיב עיוני, מרכיב מעשי, ומדיונים בכיתה היוצרים חיבור בין שני המרכיבים. הקורסים עוסקים באתגרים חברתיים אקטואליים מתוך פרספקטיבה אקדמית ומשלבים חשיפה לפעילות בתחום הדעת של הקורס.

תלמידים לא יוכלו לסיים את לימודיהם ללא סיום קורס זה בהצלחה.

"כלים שלובים" –שיעורי העשרה כלל אוניברסיטאיים.

קורס בטיחות

כשבוע לפני פתיחת שנה"ל יתקיימו מפגשי הדרכה ובטיחות שיכללו:
סדנאות מקצועיות בנושא בטיחות, בטיחות בחשמל ועזרה ראשונה. בסופן תתקיים בחינה מסכמת.
תנאי מעבר בקורס הוא ציון 60 לפחות. תלמידים שלא יעברו את קורס הבטיחות לא יוכלו להשתתף בשיעורי ההפקה.

מלגות

תלמידים במסלול עיצוב  לתואר ראשון ולתואר שני בארבע שנים, יהיו זכאים להחזר שכר לימוד של שנה אחת מלימודי התואר הראשון אם עמדו בתנאים שלהלן:

1. יסיימו את לימודי התואר הראשון עד סוף השנה השלישית ללימודיהם ויקבלו את תעודת התואר הראשון, בטקס הענקת תארים  שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה הרביעית.
  2. יסיימו את כל חובות השמיעה של התואר השני עד תום השנה הרביעית ללימודיהם ויגישו את מטלת הסיום עד תום סמסטר א' של השנה החמישית. התלמידים יקבלו את תעודת התואר השני, בטקס הענקת תארים שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה החמישית.

ציון גמר בעיצוב תואר ראשון

קורסים עיוניים            30%

עבודות סמינריוניות      20%

עבודות רפרט              10%

קורסים יישומים          40%

ציון גמר בעיצוב תואר שני

עבודות סמינריוניות      30%

עבודת רפרט               5%

שיעורי התמחות          35%

פרויקט הגמר              30%

סיום לימודים

תלמיד שסיים את כל חובותיו לתואר והשיג את כל הציונים מתבקש למלא "טופס טיולים – מסיימי לימודים" באמצעות ה"מידע האישי".