לימודי התואר הראשון

לימודים  לקראת תואר ראשון - בוגר אוניברסיטה – .B.A

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" .B.A בתכנית הרב תחומית באמנויות

מטרת הלימודים

התכנית הרב-תחומית באמנויות מציעה לימודים ייעודיים וייחודיים לסטודנטים המעוניינים להיות מובילי תרבות בתחומי האמנויות השונות וניהול תרבות.

הלימודים כוללים היכרות עם כל תחומי האמנות – ציור, פיסול, צילום, וידאו, אדריכלות, מוזיקה, פרפורמנס, אמנויות הבמה, מחול ותיאטרון, קולנוע, טלוויזיה ומדיה דיגיטלית. ההכשרה בתכנית מקנה ידע היסטורי ותאורטי על מגמות ויוצרים מרכזיים בארץ ובעולם; כלי ביקורת ומחקר; ודפוסי חשיבה שיהוו בסיס ידע לדיון השוואתי בין האמנויות השונות, ובינן לבין התרבות בכללותה. בעזרת אלו יתנסו הסטודנטים בניתוח מנגנוני האמנות והתרבות והכוחות האידאולוגיים המניעים אותם.

לצד שיעורי הליבה של התכנית וקורסים דיסציפלינריים מתוך מגוון התחומים הנלמדים בפקולטה, התכנית מציעה ארבעה הקבצי קורסים רב-תחומיים ייחודים המאפשרים היכרות חוצת גבולות של אמנות על הקשריה התרבותיים הרחבים: אמנות בישראל ובמרחב הים התיכון, נשים ומגדר באמנות, אמנות גלובלית, תקשורת אמנותית בעידן הדיגיטלי (new media).

בנוסף, מדי שנה התכנית מציעה שניים עד שלושה שיעורי ליבה בנושאי תרבות וניהול אמנותי (כגון כתיבת ביקורת, יסודות אוצרותיים, כתיבת תכנית תרבות, ניהול מוסדות תרבות וכדומה), באופן הקושר את כל תחומי האמנות הנלמדים בה. קורסים אלה יתמקדו בהיבטים היישומיים של הלימודים ויהוו הכנה לקראת השתלבות פעילה בשדה ניהול אמנות ותרבות.

התכנית תעניק את הכלים, השפה, הידע ויסודות הפרקטיקה לסטודנטים המבקשים לעסוק בממשק שבין האמנויות ובשיתופי פעולה רב תחומיים. התכנית מתמקדת בתפקידים הרבים של מובילי תרבות, תפקידים המשתנים יחד עם ההתפתחות הדינמית של תחומי האמנות והתרבות המסורתיים ושבירתם.

תנאי קבלה

משך הלימודים

הלימודים בתכנית הרב-תחומית באמנויות נמשכים שלוש שנים (שישה סמסטרים).

תלמיד יורשה להאריך את משך לימודיו לתואר בשנה נוספת באישור ועדת ההוראה היחידתית.

במקרים חריגים אפשר יהיה לקבל ארכה לשנה אחת נוספת לכל היותר.

מסלולי הלימודים

מסלול חד-חוגי  -  120 ש"ס

במסלול דו-חוגי  -  60 ש"ס בשילוב תחום לימוד נוסף

מבנה הלימודים

תכנית הלימודים מורכבת משיעורי ליבה, שיעורים ייעודיים, הקבצים חוגיים והקבצים רב תחומיים.

שיעורי ליבה: לימודי חובה לכל תלמידי התכנית הרב-תחומית.

שיעורים ייעודיים בניהול אמנותי ורב-תחומיות: שיעורים אלה מיועדים לתלמידי השנה השנייה והשלישית של התכנית.

הקבצים חוגיים:  אמנות התיאטרון, תולדות האמנות, מוזיקולוגיה, קולנוע וטלוויזיה, אדריכלות.
הקבצים רב-תחומיים: אמנות בישראל ובמרחב הים התיכון, נשים ומגדר באמנות, אמנות גלובלית, תקשורת אמנותית בעידן הדיגיטלי (new media).

תלמיד הבוחר בהקבץ של החוג לתולדות האמנות לא יוכל לבחור בהקבץ רב-תחומי - אמנות בישראל ובמרחב הים התיכון.

במסלול החד-חוגי התלמידים לומדים את שיעורי הליבה והשיעורים הייעודיים ובנוסף בוחרים שני הקבצים חוגיים ושני הקבצים רב-תחומיים.
במסלול הדו-חוגי התלמידים לומדים את שיעורי הליבה והשיעורים הייעודיים ובנוסף בוחרים שני הקבצים חוגיים, או לחילופין בהקבץ חוגי  ובהקבץ רב-תחומי.

קורס אקדמי בשפה האנגלית
החל משנת הלימודים תשע"ט נדרשים תלמידי התואר הראשון בכל יחידות הלימוד באוניברסיטה ללמוד קורס אקדמי אחד בשפה האנגלית. תלמיד במסלול דו חוגי יוכל לבחור באיזו חוג ללמוד את הקורס.
התלמידים יבחרו קורס בהתאם להקבצים אליהם הם רשומים.
כל המטלות בקורס הן בשפה האנגלית. היקף הקורס 2 ש"ס לפחות.

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית"
תלמידי התואר הראשון  בפקולטה לאמנויות נדרשים ללמוד קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" במסגרת "מתחברים פלוס".

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" הינו קורס אקדמי המקדם מטרות חברתיות. הקורס מורכב ממרכיב עיוני, מרכיב מעשי, ומדיונים בכיתה היוצרים חיבור בין שני המרכיבים. הקורסים עוסקים באתגרים חברתיים אקטואליים מתוך פרספקטיבה אקדמית ומשלבים חשיפה לפעילות בתחום הדעת של הקורס.

תלמידים לא יוכלו לסיים את לימודיהם ללא סיום קורס זה בהצלחה.
את הקורס יבחרו התלמידים  בהתאם להקבצים אליהם הם רשומים.

תנאי מעבר משנה לשנה

ראה סעיף "הפסקת לימודים על-ידי הפקולטה" בתקנון הפקולטה

"כלים שלובים" שיעורי העשרה כלל אוניברסיטאיים - חובה

לימודי אנגלית

ציוני גמר

מסלול דו-חוגי

מסלול חד-חוגי

שיעורים

עבודות סמינריוניות

עבודת רפרט

כנס תלמידים חדשים

מדי שנה, לקראת פתיחת שנת הלימודים מקיימת התכנית הרב-תחומית כנס היכרות לתלמידי שנה א'.

מטרת הכנס היא להביא בפני התלמידים את המידע הדרוש להם לקראת לימודיהם, ובעיקר להסביר את תהליך ההרשמה לקורסים. התלמידים יקבלו הזמנה לכנס.

המשך לימודים לתואר שני

בוגרי התכנית יכולים להמשיך את לימודיהם לתואר שני  במסגרת התכנית הבינתחומית באמנויות,  ובכל היחידות בפקולטה לאמנויות, על-פי תנאי הקבלה של יחידות אלה.

תכנית לתלמידי אדריכלות לאחר שתי שנות לימוד

תלמידי ביה"ס לאדריכלות אשר סיימו שתי שנות לימוד ועומדים בתנאי הקבלה כמפורט להלן, יוכלו להמשיך בלימודיהם לתואר ראשון בתכנית הרב-תחומית באמנויות במסלול החד חוגי - 120 ש"ס.

תנאי קבלה

שתי שנות לימוד מלאות בביה"ס לאדריכלות בציון משוקלל של 75 לפחות.

מועמד שלא עונה על הדרישה הנ"ל אך הגיע לממוצע משוקלל של 80 לפחות בקורסים העיוניים, תישקל מועמדותו ע"י ועדת הקבלה של התכנית.

יוכרו הקורסים העיוניים בלבד.

משך הלימודים : שנתיים (ארבעה סמסטרים)

במקרים מסוימים ובכפוף לאישור יועץ אקדמי, אפשר לסיים את הלימודים בפחות משנתיים.

מבנה הלימודים

תכנית הלימודים מורכבת מארבעה הקבצים:

1. הקבץ שיעורי הליבה בתכנית הרב-תחומית                       36 ש"ס

2. הקבץ אדריכלות                                                         32 ש"ס

3. הקבץ תולדות האמנות                                                 28 ש"ס

4. הקבץ קולנוע וטלוויזיה או אמנות התיאטרון                     24 ש"ס

סך הכל                                                                  120  ש"ס

סיום לימודים

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם לתואר והשיגו את כל הציונים מתבקשים למלא "טופס טיולים – מסיימי לימודים" באמצעות ה"מידע האישי"