לימודי התואר השלישי

לימודי התואר השלישי PhD.

לימודי התואר השלישי .Ph.D

א. המגמה ללימודי מוזיקולוגיה וקומפוזיציה

ב. המגמה למוזיקולוגיה (ראה בחלק הכללי הפרק על לימודי התואר השלישי)

הרשמה ופרטים נוספים - הילה בריל  keinanh@tauex.tau.ac.il

המגמה ללימודי מוזיקולוגיה וקומפוזיציה

מטרת התכנית

התכנית מאפשרת לתלמידים מצטיינים, בעלי כישורים יצירתיים ואינטלקטואליים, להתמחות בתחומי הקומפוזיציה והתיאוריה של המוזיקה, תוך שימת דגש על הצד העיוני וקידום ההיבט המחקרי המוזיקלי בנושאי המוזיקה השונים.

התכנית מאפשרת הכשרת תיאורטיקנים וקומפוזיטורים שיוכלו לכהן כאנשי סגל בתחומים אלה בעתיד.

תנאי הקבלה

יתקבלו לתוכנית בעלי תואר M.A. מהתכנית המשותפת קומפוזיציה-מוזיקולוגיה, או בעלי תואר זהה מאוניברסיטה מוכרת אחרת בארץ או בעולם, כאשר ציוני הגמר הם:

1. עבודות הקומפוזיציה - 85
2. עבודת התזה – 85
3. הקורסים – 85

דרישות המסלול

1.   עמידה בדרישות הלימודים וההשתלמויות: 12 ש"ס קורסים עיוניים מלימודי תואר שני + 4 ש"ס שיעור אישי.

2.   הגשת שתי יצירות:

א.   יצירה תזמורתית (אפשרות עם סולן/סולנים);

ב.   יצירה אופראית/אורטורית להרכב תזמורתי מלא, עם מקהלה וסולנים (אופציונאלי –  בשילוב    אמצעים אלקטרוניים – חיים או וידאו)

3.   עבודת גמר מחקרית לתואר שלישי.

לוח הזמנים של המסלול

שלב א'

1.   התלמיד חייב לעמוד בדרישות הלימודים וההשתלמויות כפי שיוטלו עליו ע"י הוועדה היחידתית לתלמידי מחקר.

2.   השלמת שתי יצירות.

3.   הגשת הצעת מחקר בחתימת המנחים. התלמיד יוכל להגיש את הצעת המחקר רק לאחר שהשלים את דרישות הלימודים   וההשתלמויות, וקיבל אישור על סיום מוצלח של כתיבת שתי היצירות. משך הזמן המוקצב לשלב א' הוא שנה עד שנתיים.

שלב ב'

יוקדש לכתיבת עבודת הדוקטורט, שתהיה עבודת מחקר עיונית בעלת זיקה לתחום הקומפוזיציה והתיאוריה, בהנחיית שני מנחים, האחד מאחת המגמות המעשיות של ביה"ס ולמוזיקה והשני מהמגמה למוזיקולוגיה.

יש להגיש את עבודת הדוקטורט בתום חמש שנים ממועד הקבלה ללימודים.