לימודים לתואר "בוגר באדריכלות" B.Arch

לימודים לתואר "בוגר באדריכלות"  B.Arch

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" B.Arch באדריכלות

מטרת ביה"ס

עיסוקה של האדריכלות הוא עיצוב הסביבה הפיזית של האדם. תפקיד האדריכלות לשרת את האדם על מורכבותו הנפשית והחברתית.

ביה"ס לאדריכלות ע"ש עזריאלי יעניק ללומדים בו בסיס תרבותי רחב מתוך ראיית הסביבה הפיזית של האדם כראי התרבות של החברה בה היא נוצרת.

ביה"ס יטפח מחשבה עצמאית המבוססת על אחריות חברתית וסביבתית, ידע טכנולוגי, מורשת העבר וראייה ביקורתית של הנעשה בהווה.

ביה"ס  יעניק ללומדים בו בסיס מקצועי איתן מתוך ראיית האדריכלות כמעשה אומנות ואמנות כאחד.

ביה"ס  ישמר ויטפח צוות הוראה מעולה וישאף לאתר פוטנציאל הוראה בקרב הדור הצעיר.

ביה"ס  יחרוט מצוינות מחקרית ומקצועית על דגלו, יכשיר את בוגריו לעמדות מובילות בתחומי האדריכלות המעשית והתיאוריה האדריכלית ובכך, ישאף להיות המוביל בתחומו בארץ.

מבנה הלימודים

תכנית הלימודים מורכבת מחטיבות הלימוד הבאות:

·         לימודי אדריכלות – סטודיו ועיצוב – מעשי  (מסגרת 200)

·         חטיבת לימודי חובה באמנויות רוח וחברה (מסגרת 201)

·         חטיבת לימודי חובה בהנדסה, מדעים מדויקים וטכנולוגיה  (מסגרת 202)

·         חטיבת לימודי בחירה של קורסים בית ספריים (מסגרת 203)

·         חטיבת לימודי בחירה של קורסים מרחבי הקמפוס (מסגרת 204)

מסלול ומשך הלימודים

הלימודים בביה"ס הם במסלול לימודים מורחב (חד-חוגי) ונמשכים חמש שנים (עשרה סמסטרים).

סך כל השעות לתואר - 260 ש"ס.

התלמיד חייב לסיים את כל חובות התואר הראשון תוך חמש שנים.

תלמיד יורשה להאריך את משך לימודיו לתואר בשנה נוספת באישור ועדת ההוראה של ביה"ס. במקרים חריגים אפשר יהיה לקבל, לכל היותר, ארכה לשנה אחת נוספת. בכל מקרה לא ניתן ללמוד פחות ממחצית תכנית לימודים שנתית.

מילוי מכסת שעות הלימוד לתואר הוא באחריות התלמיד. חובה על התלמיד להתעדכן בשינויים שחלים במערכת השיעורים, כמו ביטול קורס או העברתו משנה לשנה, וללמוד את מכסת שעות הלימוד המלאה.

קורס אקדמי בשפה האנגלית
החל משנת הלימודים תשע"ט ואילך נדרשים תלמידי התואר הראשון בכל יחידות הלימוד באוניברסיטה ללמוד קורס אקדמי אחד בשפה האנגלית. תלמיד במסלול דו חוגי יוכל לבחור באיזו תכנית לימודים ללמוד את הקורס.
כל המטלות בקורס הן בשפה האנגלית. היקף הקורס 2 ש"ס לפחות.

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית"
תלמידי התואר הראשון  בפקולטה לאמנויות ​נדרשים ללמוד קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" במסגרת "מתחברים פלוס".

קורס אקדמי "משלב עשייה חברתית" הינו קורס אקדמי המקדם מטרות חברתיות. הקורס מורכב ממרכיב עיוני, מרכיב מעשי, ומדיונים בכיתה היוצרים חיבור בין שני המרכיבים. הקורסים עוסקים באתגרים חברתיים אקטואליים מתוך פרספקטיבה אקדמית ומשלבים חשיפה לפעילות בתחום הדעת של הקורס.

תלמידים לא יוכלו לסיים את לימודיהם ללא סיום קורס זה בהצלחה.

קורס בטיחות

בשנה א' חלה חובת השתתפות בקורס בטיחות בהיקף של כ- 10 שעות, שבסיומו תתקיים בחינה מסכמת. תנאי המעבר בקורס הוא ציון 60. תלמיד שלא השלים חובותיו בקורס לא יורשה לעבוד בסדנה, ולא יוכל להמשיך את לימודיו בביה"ס. מועדי ההדרכות בבטיחות יפורסמו בהמשך.

לימודי סטודיו

במסגרת לימודי הסטודיו (אדריכלות, רישום, עיצוב) יידרשו התלמידים להגיש מספר תרגילים במשך כל סמסטר ועבודה סופית בסוף הסמסטר. מועדי ההגשה של העבודה הסופית יפורסמו ע"י המזכירות בתיאום עם המורה בתחילת שנת הלימודים. (תלמיד אשר יגיש את העבודה במועד מאוחר יותר מהמועד שנקבע לכך, ללא אישור ועדת ההוראה של ביה"ס, ייחשב הדבר כאילו לא השלים את חובותיו).

הסיבות לאישור ארכה בהגשת עבודה יכולות להיות שירות מילואים,  לידה או מחלה ממושכת – בהצגת אישורים מתאימים.

לימודים עיוניים

בשיעורים יחויבו התלמידים בחלק מהקורסים בהגשת תרגילים, בבחינות סיום או בהגשת עבודה מסכמת. מועדי הגשת העבודות יפורסמו ע"י המזכירות בתיאום עם המורה בתחילת שנת הלימודים והתלמיד יהיה חייב לעמוד בהם. בקורסים בהם המטלה הסופית היא הגשת עבודה, ישאיר התלמיד בידיו עותק של העבודה.

סיורים לימודיים

הסיורים הלימודיים במסגרת הקורסים השונים  מהווים חלק ממערך הלימודים והשתתפות בהם היא חובה ומהווה חלק מחובות הקורס.

שעת התחלה של השיעורים בביה"ס לאדריכלות

בשבוע האחרון של כל סמסטר יבוטלו כל השיעורים בביה"ס לאדריכלות כדי לאפשר לתלמידים להתרכז בהגשות הפרויקטים של סוף הסמסטר.

משך זמן השיעורים שיבוטלו יוחזר במהלך הסמסטר ע"י הקדמת שעת ההתחלה של כל השיעורים ב-15 דקות. כל השיעורים יחלו בדיוק בשעה שפורסמה בידיעון (ולא כמקובל 15 דקות לאחר שעת הפרסום בידיעון).

מידע נוסף