המסלול להוראת תולדות האמנות

מרכזת המסלול: ד"ר נאוה שדה

הלימודים לקראת תעודת הוראה בתולדות האמנות מתקיימים ביחידה להכשרה להוראה, בבית הספר לחינוך.

מטרת הלימודים

מטרת הלימודים היא להכשיר בעלי תואר אוניברסיטאי להוראת מקצוע תולדות האמנות בבית הספר העל יסודי בישראל. ההכשרה תתמקד בגישות הוראה והערכה עדכניות ובטיפוח יכולות הנדרשות בבתי הספר התיכוניים.

תנאי רישום וקבלה

רשאים להירשם בוגרי תואר ראשון בתולדות האמנות בציון ממוצע של 75 לפחות. כמו כן, רשאים להירשם מי שסיימו שתי שנות לימוד מלאות בתכנית הלימודים לתואר הראשון, במסלול החד-חוגי בציון ממוצע של 75 לפחות. תלמידים אלה יהיו זכאים לתעודת הוראה בתנאי שיסיימו  את התואר הראשון לא יאוחר מארבע שנים מתחילת לימודיהם לקראת תעודת הוראה.

תלמידים שיירשמו לתעודת הוראה לאחר סיום התואר, או במקביל לשנה השלישית של התואר, יוכלו לקבל פטור בהיקף של עד 8 ש"ס, וזאת בהתאם לדרישות המסלול ותנאי הקבלה.

מקבץ הוראה כחלק מהלימודים לתואר ראשון בתולדות האמנות – במסלול החד חוגי

היחידה להכשרה להוראה מציעה לתלמידים הלומדים לקראת תואר ראשון ומעוניינים בחשיפה מוקדמת לעולם ההוראה, ללמוד מספר קורסים מתכנית הלימודים של תעודת ההוראה כחלק מלימודי התואר הראשון.

פירוט הקורסים המוצעים במסגרת מקבץ ההוראה

מס. קורס

שם הקורס

מספר שעות

היבטים קוגניטיביים בלמידה ובהוראה

לומדים בעלי צרכים מיוחדים

מערכת החינוך בישראל

0769209401

אילתור ויצירתיות בהוראה

0769202201

חינוך לאזרחות ולדמוקרטיה: היבטים משפטיים

נוער בסיכון ובהדרה

2 ש"ס

אחריות מנהלית (וכתובת לבירור פרטים): מזכירות החוג לתכנון לימודים, טל. 03-6406045. פרטים נוספים בידיעון ביה"ס לחינוך.