אודות החוג לתולדות האמנות

 

לימודים לקראת התואר בוגר אוניברסיטה – BA

החוג לתולדות האמנות הוא המוביל בתחומו בארץ והיחידי המציע מסלולים ייחודים והתמחות באמנות ישראלית  ובהיסטוריה ותאוריה של הצילום למן התואר הראשון ועד לתואר השלישי. כמו כן, מציע החוג לימודים באמנות אסייתית ובאמנות גלובאלית.

על סגל ההוראה נמנים מרצים שהם חוקרים בעלי שם בארץ ובעולם וצוות צעיר ודינאמי, אשר למד ועבד במוסדות אקדמיים ומכוני מחקר מובילים בארץ ובחו"ל. אלו הופכים את החוג למקום תוסס של פתיחות אינטלקטואלית, בינתחומיות, ודיון עכשווי. מדי שנה מתקיימים בחוג כנסים, סדנאות, וימי עיון המהווים במה לשיח בין הסטודנטים ובין חוקרים מהארץ ומהעולם.

 

תכנית הלימודים מציעה היכרות וידע נרחבים של תולדות האמנות המערבית ואמנות בקונטקסט הגלובאלי (אסיה, ארצות ערב  ואמריקה הלטינית), לצד הכשרה מחקרית, תוך כדי עיון ביקורתי מקיף בתחומיה השונים של האמנות החזותית –  אדריכלות, ציור, פיסול, איור, אמנויות גרפיות, עיצוב, אמנות החפץ, צילום ווידאו-ארט.  

הבסיס ללימודים מקיף את התקופות: העת העתיקה, ימי הביניים, אמנות האסלאם, הרנסנס והבארוק ואמנות מודרנית, עכשווית וישראלית. לצד הגישה ההיסטורית, האסתטית והפילוסופית ללימודי האמנות, היצירה נלמדת  גם מתוך גישות מתודולוגיות עדכניות בינתחומיות כגון: פסיכולוגיה/פסיכואנליזה, תרבות חזותית, מגדר, סמיוטיקה, פוסט-סטרוקטורליזם,  פוסט-קולוניאליזם ועוד.   הלימודים מקנים לתלמידים כלים לניתוח עצמאי וביקורתי של יצירת האמנות ולהבנת כלכלת הדימוי ומהותו הפוליטית-חברתית.
 

כמו כן, נחשפים התלמידים לתהליכי היצירה עצמם, תוך דיאלוג עם אמנים מובילים המקיימים בחוג כיתות אמן. השיעורים כוללים ביקורים מודרכים במוזיאונים ומפגשים עם אמנים יוצרים. במידת האפשר מציע החוג גם סיורים מודרכים בחו"ל.

 

התשתית ההיסטורית הרחבה מעניקה בסיס מושכל להתמודדות עם נושאים ייחודיים ועם אתגרי המחקר החדשים של הציור, הפיסול, הצילום, הווידיאו-ארט. תלמידי החוג נפגשים עם אמנים יוצרים עכשוויים ב"כיתת אמן", מסיירים בתערוכות ובמוזיאונים, ולומדים להכיר את השיח המחקרי והביקורתי של שדה האמנות תוך התנסות בקריאה, בפרשנות ובכתיבה.

 

לימודים לקראת התואר מוסמך אוניברסיטה - MA

החוג לתולדות האמנות מציע תכנית לימודים לקראת התואר השני הכוללת מגוון רחב של התמחויות באמנות מערבית וגלובלית מהעת העתיקה ועד היום. התכנית מיועדת לסטודנטים המעוניינים לפתח ולהעמיק את הידע ואת יכולות המחקר שלהם בתולדות האמנות לקראת קריירה בעולם האמנות (במוזיאונים, גלריות, מסחר, ייעוץ, פרסום, הוראה וכד'). כמו כן, התכנית מכוונת לאלה המעוניינים להשתלב בעולם המחקר ולהמשיך ללימודי דוקטורט בתחום.

תכנית הלימודים מבוססת על סמינריונים ודיון המעודדים ומכוונים את הסטודנטים למחקר עצמאי ולהתמודדות עם נושאים ייחודיים ועם אתגרי המחקר החדשים של כל תחומי המדיה האמנותיים. מרצי החוג מלווים ומדריכים את הסטודנטים באופן אישי ופרטני בהתאם לתחום ההתמחות שבחרו, בשני מסלולים: המסלול העיוני המסתיים בבחינת גמר ובמסלול המחקרי המסתיים בעבודת גמר (תיזה).

בנוסף לכל אלה, מקיים בחוג פורום תלמידי מחקר – הגילדה – בו מציגים תלמידי המחקר את עבודתם בעודה בתהליך. במסגרת זו נדונות סוגיות מתודולוגיות ותיאורטיות הנוגעות לכל תלמידי המחקר.

מוסמכי החוג מהכנים כאוצרים בגלריות ובמוזיאונים, מלמדים וחוקרים באוניברסיטאות ובמכללות ברחבי הארץ והעולם, ומהווים כ-80% מכלל המורים לאמנות בבתי ספר תיכוניים בארץ.

 

 

המסלול להוראת תולדות האמנות

מיועד לבוגרי החוג לתולדות האמנות. הלימודים מתקיימים בביה"ס לחינוך במשך שנתיים.

אחריות מנהלית (וכתובת לבירור פרטים): מזכירות החוג לתכנון לימודים, טל. 03-6406045. פרטים נוספים בידיעון ביה"ס לחינוך.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>