שנת הכשרה

מטרת התכנית

לאפשר למועמדים בעלי תואר ראשון, ללא ידע או ניסיון בתחום הבימוי וההפקה, לרכוש יסודות של הפקה קולנועית כדי ליצור סרט שיוגש לוועדת הקבלה של לימודי התואר השני בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה (.M.F.A) בשנה שלאחר מכן.

התכנית מורכבת משיעורים ייחודיים לקבוצה זו בצילום, עריכה, הקלטה, משחק, בימוי ותסריטאות, ובנוסף, שיעורי מבוא עיוניים. המתקבלים ללימודי ההכשרה ייהנו ממשאבי ביה"ס, בכלל זה ציוד להפקה, שימוש בארכיון הסרטים ושותפות בהפקות של תלמידי ביה"ס.

שנת ההכשרה אינה תנאי לקבלה לתואר שני וההשתתפות בה אינה מחייבת את האוניברסיטה לקבל את התלמיד ללימודי התואר השני. מסיימי התכנית יהיו חייבים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני כמפורט בחוברת ההרשמה של אוניברסיטת תל-אביב.

שנת ההכשרה הינה תכנית חיצונית של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה. הקבלה לתכנית זו תהיה ב"מעמד מיוחד".

תכנית לימודים

סה"כ: 32 ש"ס

שיעורים עיוניים - 12 ש"ס

שיעורים מעשיים - 20 ש"ס

סדנאות מקצועיות - חובה (אינה נכללת במניין השעות)

כשבוע לפני פתיחת שנה"ל יתקיים שבוע הדרכה אינטנסיבי שיכלול: קורס בטיחות, בטיחות בחשמל, סדנה לשימוש בציוד וסדנה למקצועות הסט. בסופן תתקיים בחינה מסכמת. ציון "עובר" בקורס בטיחות הוא 60.

ההשתתפות בסדנאות הנ"ל הינה חובה.

סטודנטים שלא יעברו בהצלחה את הסדנאות המקצועיות לא יורשו לקבל ציוד ממחסן ביה"ס לקו"ט.

הסדנאות הנ"ל מהוות דרישת קדם לקורסים המעשיים.