אודות ביה"ס

ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה

ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב נוסד בשנת 1972 ועל בוגריו נמנים היוצרים, החוקרים והמבקרים הבולטים בתחומי הקולנוע והטלוויזיה בארץ.

ביה"ס משלב השכלה אקדמית רחבה עם לימודים מקצועיים בדרכו להכשרת יוצרים וחוקרים, אשר להם היכולת להוביל ולחדש, מתוך הכרת התיאוריה וההיסטוריה של הקולנוע והטלויזיה, ומתוך הבנה עמוקה בתחומים משיקים. בכך הוא נשען על יתרונותיו המובהקים ועל מיקומו המרכזי כחלק מן האוניברסיטה הגדולה והמגוונת בישראל.

תואר ראשון (B.A ו-B.F.A)

מטרת התואר להכשיר יוצרים, כותבים וחוקרים מן המעלה הראשונה, לעודד מצוינות ביצירה, בהוראה ובמחקר ולעודד מעורבות עמוקה בחיי התרבות, החברה והקהילה.
התכנית החד-חוגית כוללת את מגמות הלימוד הבאות (החל משנה ב'):

מגמה עיונית (200) BA: לימודי תולדות הקולנוע, תיאוריות קולנועיות ויישומן בחקר הקולנוע, לימודי טלוויזיה, מדיה השוואתית: קולנוע, טלוויזיה ודיגיטציה, לימודי קולנוע וטלוויזיה ישראליים ומזרח תיכוניים.

מגמת הפקה (250) BFA: לימודים מעשיים בשני מסלולים: האחד - הפקה, בימוי, צילום, פס קול ועריכה של סרטי קולנוע. השני - מסלול טלוויזיה ומדיה דיגיטאליים.

מגמת תסריטאות (280) BA: לימוד כתיבת תסריטים לקולנוע, טלוויזיה ומדיה אינטראקטיביים.

תואר שני (MFA)

מטרת התכנית היא לאפשר ליוצרים בעלי תואר ראשון להתמחות בבימוי, בתסריטאות ובהפקה ולפתח מיומנויות בעריכה ובצילום. התוכנית תעמיק את התנסותם של התלמידים דרך חונכויות אישיות וסדנאות.

התוכנית תתמקד במימוש פרוייקטים קולנועיים וטלוויזיוניים קצרים על-ידי התלמידים. במקרה הצורך, תיבנה תוכנית התמחות ייחודית לצלם, עורך, מפיק או יוצר בתחום הדיגיטלי.

התוכנית תשלב למידה ודיון בהיבטים עיוניים ובסוגיות תיאורטיות עכשוויות הנוגעות לעשייה הקולנועית והטלוויזיונית בארץ ובעולם.

התכנית מעודדת שילוב בוגרי ביה"ס ממגמה יישומית עם בוגרי ביה"ס מהמגמה העיונית ובוגרים מתחומי לימוד שונים, שעברו שנת הכשרה בקולנוע ובעשייה קולנועית, כדי להפרות אפיקי יצירה בינתחומיים.
בוגרי התוכנית יקבלו תואר שני MFA לאחר הגשת פרוייקט גמר מלווה בעבודת מחקר עיונית.

הלימודים לתואר MFA אינם מהווים שלב במסלול ללימודי דוקטורט.

תואר ראשון (.B.A) ותואר שני (M.F.A.) מסלול מדיה דיגיטלית, בארבע שנים

מאז המצאת הקולנוע הפך המסך לכלי רב עוצמה בידיהם של מספרי הסיפורים. עוצמה שהלכה וגדלה עם הופעת פלטפורמות ומסכים חדשים כמו הטלוויזיה, המחשב האישי (PC), הטלפונים הניידים (Mobile Phone), מחשבי הלוח (Tablet Computer), המציאות המדומה (Virtual Reality), ופלטפורמות חדשות שעוד יופיעו בעתיד. מטרת המסלול לאפשר יצירה והפקה של סיפורים אודיו ויזואליים עלילתיים ודוקומנטריים עבור המסכים הללו, סיפורים שייספרו בדרכים חדשות, מהפכניות, ואינטראקטיביות.

התכנית מקנה את הרקע העיוני והמעשי המשותף לכל מגמות הלימוד בחוג לקולנוע ולטלוויזיה, אך מתמקדת בלימוד ומחקר בשני תחומים מרכזיים: יצירה של אפקטים ויזואליים דיגיטליים לקולנוע ולטלוויזיה (VFX), ויצירה בטכנולוגיות אינטראקטיביות כגון מחשבים, אינטרנט, סלולר, מכשירים ניידים, סביבות מציאות מדומה (Virtual Reality) ומציאות רבודה (Augmented Reality).

החל משנת הלימודים השלישית תתחיל העבודה על פרויקט גמר, במסגרת מעבדה שתשמש חממה למחקר ולפיתוח של יצירות קולנועיות המערבות אפקטים דיגיטליים או פיתוח ויישום מודלים ופורמטים ליצירה בטכנולוגיות אינטראקטיביות, בדגש על סיפורת בטכנולוגיות אינטראקטיביות (Interactive Digital Storytelling).

תנאי קבלה:

שנת הכשרה

מטרת התכנית לאפשר למועמדים בעלי תואר ראשון, ללא ידע או ניסיון בתחום הבימוי וההפקה, לרכוש יסודות של הפקה קולנועית כדי ליצור סרט שיוגש לוועדת הקבלה של לימודי התואר השני בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה (MFA) בשנה שלאחר מכן. התכנית מורכבת משיעורים ייחודיים לקבוצה זו בצילום, עריכה, הקלטה, משחק, בימוי ותסריטאות, ובנוסף, שיעורי מבוא עיוניים. המתקבלים ללימודי ההכשרה יהנו ממשאבי ביה"ס, בכלל זה ציוד להפקה, שימוש בארכיון הסרטים ושותפות בהפקות של תלמידי ביה"ס.

שנת ההכשרה אינה תנאי לקבלה לתואר שני וההשתתפות בה אינה מחייבת את האוניברסיטה לקבל את התלמיד ללימודי התואר השני. בוגרי התכנית יהיו חייבים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני כמפורט בחוברת ההרשמה של אוניברסיטת תל-אביב.

שנת ההכשרה הינה תכנית חיצונית של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה. הקבלה לתכנית זו תהיה במעמד מיוחד.