על ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה

ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב נוסד בשנת 1972 ועל בוגריו נמנים היוצרים, החוקרים והמבקרים הבולטים בתחומי הקולנוע והטלוויזיה בארץ.


ביה"ס משלב השכלה אקדמית רחבה עם לימודים מקצועיים, בדרכו להכשרת יוצרים וחוקרים אשר יש להם היכולת להוביל ולחדש, מתוך הכרת התיאוריה וההיסטוריה של הקולנוע והטלוויזיה, ומתוך הבנה עמוקה בתחומים משיקים. בכך הוא נשען על יתרונותיו המובהקים ועל מיקומו המרכזי כחלק מן האוניברסיטה הגדולה והמגוונת בישראל.


השילוב בין לימודים אקדמיים לתואר ראשון ושני בתחומים העיוניים של הקולנוע והטלוויזיה ובין מסגרת עשירה של לימודים מעשיים בבימוי, תסריטאית, הפקה, צילום עריכה ומדיה חדשה, מקנה את היסודות הנחוצים לחתירה למצוינות ביצירה, במחקר ובהוראה.
לצד תפקידו המרכזי ביצירת התשתית לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל נהנה החוג ממוניטין רב בעולם. סרטי התלמידים, המוצגים וזוכים דרך קבע בפסטיבלים בינלאומיים יוקרתיים, מציבים אותו בשורה אחת עם בתי הספר המובילים בעולם.

 

החל משנת 2015, אישר סנאט האוניברסיטה את הפיכתו של מה שהיה בעבר החוג לקולנוע ולטלוויזיה לבית הספר לקולנוע וטלוויזיה על שם סטיב טיש, כתוצאה מתרומתו הנדיבה של סטיב טיש.

 

פירוט לגבי מסלולי הלימוד השונים:

 

 

תואר ראשון (BA ו-BFA)

 

מטרת התואר להכשיר יוצרים, כותבים וחוקרים מן המעלה הראשונה, לעודד מצוינות ביצירה, בהוראה ובמחקר ולעודד מעורבות עמוקה בחיי התרבות, החברה והקהילה.

התכנית החד-חוגית כוללת את מגמות הלימוד הבאות (החל משנה ב'):

מגמה עיונית (200) BA: לימודי תולדות הקולנוע, תיאוריות קולנועיות ויישומן בחקר הקולנוע, לימודי טלוויזיה, מדיה השוואתית: קולנוע, טלוויזיה ודיגיטציה, לימודי קולנוע וטלוויזיה ישראליים ומזרח תיכוניים.

מגמת הפקה (250) BFA: לימודים מעשיים בשני מסלולים: האחד - הפקה, בימוי, צילום, פס קול ועריכה של סרטי קולנוע. השני - מסלול טלוויזיה ומדיה דיגיטאליים.

מגמת תסריטאות (280) BA: לימוד כתיבת תסריטים לקולנוע, טלוויזיה ומדיה אינטראקטיביים.

כמו כן ניתן ללמוד קולנוע וטלוויזיה (במגמה העיונית בלבד) במסגרת תכנית דו-חוגית, בשילוב עם כל חוג אחר שנלמד באוניברסיטה.

 

למידע נוסף ולהרשמה לחצו כאן.

 

 

מסלול מצטיינים בתחום העיוני

 

בית הספר מציע מסלולים מיוחדים לסטודנטים מצטיינים בתחום העיוני בתואר הראשון (BA/BFA), ולסטודנטים המעוניינים להמשיך ללימודי התואר השני העיוני (MA).

מטרת המסלול לאתר ולטפח תלמידות ותלמידים מצטיינים בתחום העיוני במהלך לימודי התואר הראשון, שהינם בעלי פוטנציאל להשתלב במחקר ובהוראה בתחום. המשתתפים במסלול ילמדו קורסים ייעודיים אשר יאפשרו פעילות יצירתית בתחום המחקר והיכרות עם כלי מחקר עכשוויים. בנוסף,

סטודנטים מצטיינים בתואר הראשון בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה, במגמות העיוניות (חד-חוגית ודו-חוגית) בלבד, יוכלו להגיש מועמדות למסלול מצטיינים לתואר שני בתום שנה ב׳ של התואר הראשון, ולהתחיל את לימודי התואר השני כבר בשנת לימודיהם השלישית. תלמידים אלה יוכלו לסיים את התואר השני המחקרי עם עבודת תזה במסלול של ארבע שנים מתחילת התואר הראשון. תלמידי מסלול משולב זה יהיו זכאים למלגות מיוחדות של התואר השני. 

למידע נוסף ולהרשמה לחצו כאן.

 

 

תואר שני מחקרי (MA)

 

התכנית נועדה לאפשר את התפתחותו החיונית של המחקר בארץ בקולנוע, בטלוויזיה ובמדיה הדיגיטלית ואת הכשרתו של דור ההמשך שיוביל את המחקר, הביקורת וההוראה בתחום.

התכנית מאפשרת לימודי השלמה לבוגרים שבאים מתחומים אחרים ומתעניינים בקולנוע.

התכנית מציעה ייעוץ אישי כדי להתאים את מסלול ככהלימודים באופן ייחודי לתחומי המחקר של כל סטודנט תוך שילוב קורסים מתוך תחומים משיקים בפקולטה לאמנויות ובפקולטות אחרות בקמפוס.

ניתן לבחור בין מסלול עם עבודת גמר לבין מסלול עם בחינת גמר. בוגרות/ים מתאימות/ים במסלול עם עבודת גמר יוכלו להגיש מועמדות ללימודי דוקטורט.

 

למידע נוסף ולהרשמה לחצו כאן.

 

 

תואר שני מעשי (MFA)

 

מטרת התכנית היא לאפשר ליוצרים בעלי תואר ראשון להתמחות בבימוי, בתסריטאות ובהפקה ולפתח מיומנויות בעריכה ובצילום. התוכנית תעמיק את התנסותם של התלמידים דרך חונכויות אישיות וסדנאות.

התוכנית תתמקד במימוש פרוייקטים קולנועיים וטלוויזיוניים קצרים על-ידי התלמידים. במקרה הצורך, תיבנה תוכנית התמחות ייחודית לצלם, עורך, מפיק או יוצר בתחום הדיגיטלי.

התוכנית תשלב למידה ודיון בהיבטים עיוניים ובסוגיות תיאורטיות עכשוויות הנוגעות לעשייה הקולנועית והטלוויזיונית בארץ ובעולם.

התכנית מעודדת שילוב בוגרי ביה"ס ממגמה יישומית עם בוגרי ביה"ס מהמגמה העיונית ובוגרים מתחומי לימוד שונים, שעברו שנת הכשרה בקולנוע ובעשייה קולנועית, כדי להפרות אפיקי יצירה בינתחומיים.

בוגרי התוכנית יקבלו תואר שני MFA לאחר הגשת פרוייקט גמר מלווה בעבודת מחקר עיונית.

הלימודים לתואר MFA אינם מהווים שלב במסלול ללימודי דוקטורט.

 

למידע נוסף ולהרשמה לחצו כאן.

 

 

שנת הכשרה

 

מטרת התכנית לאפשר למועמדים בעלי תואר ראשון, ללא ידע או ניסיון בתחום הבימוי וההפקה, לרכוש יסודות של הפקה קולנועית כדי ליצור סרט שיוגש לוועדת הקבלה של לימודי התואר השני בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה (MFA) בשנה שלאחר מכן. התכנית מורכבת משיעורים ייחודיים לקבוצה זו בצילום, עריכה, הקלטה, משחק, בימוי ותסריטאות, ובנוסף, שיעורי מבוא עיוניים. המתקבלים ללימודי ההכשרה יהנו ממשאבי ביה"ס, בכלל זה ציוד להפקה, שימוש בארכיון הסרטים ושותפות בהפקות של תלמידי ביה"ס.

שנת ההכשרה אינה תנאי לקבלה לתואר שני וההשתתפות בה אינה מחייבת את האוניברסיטה לקבל את התלמיד ללימודי התואר השני. בוגרי התכנית יהיו חייבים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני כמפורט בחוברת ההרשמה של אוניברסיטת תל-אביב.

שנת ההכשרה הינה תכנית חיצונית של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה. הקבלה לתכנית זו תהיה במעמד מיוחד.

 

למידע נוסף על לימודי ההכשרה לחצו כאן.

 

 

תואר ראשון (BA) ותואר שני (MFA) מסלול מדיה דיגיטלית, בארבע שנים

 

מאז המצאת הקולנוע הפך המסך לכלי רב עוצמה בידיהם של מספרי הסיפורים. עוצמה שהלכה וגדלה עם הופעת פלטפורמות ומסכים חדשים כמו הטלוויזיה, המחשב האישי (PC), הטלפונים הניידים (Mobile Phone), מחשבי הלוח (Tablet Computer), המציאות המדומה (Virtual Reality), ופלטפורמות חדשות שעוד יופיעו בעתיד. מטרת המסלול לאפשר יצירה והפקה של סיפורים אודיו ויזואליים עלילתיים ודוקומנטריים עבור המסכים הללו, סיפורים שייספרו בדרכים חדשות, מהפכניות, ואינטראקטיביות.

התכנית מקנה את הרקע העיוני והמעשי המשותף לכל מגמות הלימוד בחוג לקולנוע ולטלוויזיה, אך מתמקדת בלימוד ומחקר בשני תחומים מרכזיים: יצירה של אפקטים ויזואליים דיגיטליים לקולנוע ולטלוויזיה (VFX), ויצירה בטכנולוגיות אינטראקטיביות כגון מחשבים, אינטרנט, סלולר, מכשירים ניידים, סביבות מציאות מדומה (Virtual Reality) ומציאות רבודה (Augmented Reality).

החל משנת הלימודים השלישית תתחיל העבודה על פרויקט גמר, במסגרת מעבדה שתשמש חממה למחקר ולפיתוח של יצירות קולנועיות המערבות אפקטים דיגיטליים או פיתוח ויישום מודלים ופורמטים ליצירה בטכנולוגיות אינטראקטיביות, בדגש על סיפורת בטכנולוגיות אינטראקטיביות (Interactive Digital Storytelling).

 

למידע נוסף ולהרשמה לחצו כאן.

 

 

MFA Degree in Documentary Cinema​

 

This international, English speaking MFA program, held for four terms, offers students a comprehensive education in visual documentary and non-fiction production. Students will learn from world-renowned filmmakers and receive personal guidance, gaining theoretical grounding, research skills and practical knowledge of all aspects of documentary filmmaking.

The program is intended for students with a relevant BA degree, including graduates of TAU and other institutions in Israel, and graduates from other countries interested in specializing in non-fiction filmmaking.

For more details about the program, see here.

 

תעודת הוראה בקולנוע

 

היחידה להכשרה להוראה בבית הספר לחינוך מכשירה מורים לקולנוע במערכת החינוך העל-יסודית עם דגש על הוראת מקצועות עיוניים ומעשיים. הקורסים כוללים היבטים עיוניים-תיאורטיים כמו גם התנסות קלינית, המלווה בסדנה הכוללת הדגמה ו"מודלינג". הלימודים הפדגוגיים מתקיימים בקבוצות קטנות המאפשרות התנסות מיטבית והנחיה אישית. 

התכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון בקולנוע, לסטודנטים שנמצאים לקראת סיום לימודי התואר הראשון בקולנוע, ולסטודנטים שנמצאים במהלך לימודים לתואר שני בקולנוע.

 

למידע נוסף לחצו כאן. 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>