אולפנים וציוד

ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה מציע לתלמידיו קשת רחבה של כלים המאפשרים יצירה של סרטים ופרקי פיילוט לסדרות טלוויזיה, בהם אולפנים משוכללים ומתקדמים מסוגם בארץ

 

לביה"ס יש שני אולפנים משוכללים ומתקדמים מסוגם בארץ. האולפנים שופצו בקיץ 2012 וכעת הם מציעים ציוד חדיש, חדר בקרה מאובזר ומודרני ו-"Green Screen" לאפקטים מיוחדים.

 

נהלי האולפנים

 

הפקת אולפן:

  • אין להכניס אוכל ושתייה לאולפן, ואין לעשן. על סטודנטים שיתפסו עושים זאת יוטלו סנקציות חמורות!
  • יש לשמור על הסדר והניקיון- בסוף הפקה יש לקפל את המצלמות בפינה המיועדת, לגלגל את הכבלים, לכבות תאורה, להחזיר ציוד ולטאטא את הרצפה. בכל פעולה שאינה ברורה יש להיוועץ עם טכנאי האולפן
    *אין לכבות מכשירים חשמליים כגון מצלמות, מוניטורים, סאונד ובקרה.
  • בסוף הפקה יש ליידע את טכנאי האולפן ולטרוק את דלת האולפן כדי להפעיל את הנעילה האוטומטית.
  • בחדר הבקרה: אין לגעת בשום מכשיר ללא אישור והדרכה של טכנאי האולפן!
  • אין להדליק ולכבות מכשירים. יש להשתמש בהם בדיוק כפי שהועבר בהדרכה. סטודנטים שישנו הגדרות או ישתמשו בבקרה שלא כנוהל - ישבשו את המכשירים ולא יוכלו להשלים את ההפקה.
  • כדי לעלות על סולמות או לשנות את התאורה יש לעבור את סדנת התאורה עם עופר יעקובי (לא סדנת הבטיחות בפאסטליכט). אחרת, כל הזזת פנסים תיעשה על ידי טכנאי בלבד.

 

עבודה באולפן:

  • על כל הפקה אחראי המפיק היומי. האולפן לא יפתח ללא נוכחות המפיק היומי (או אחראי ההפקה שנבחר). על אחראי ההפקה לחתום על דף הנוכחות והציוד- וכל פריט ציוד נוסף יתווסף לרשימה. בסוף ההפקה על אחראי ההפקה להזדכות על הדברים שלקח, ולקבל אישור שהאולפן נקי ומסודר לפני שילך. 
    הפקה שלא תעמוד בתנאים אלו- ינקטו כלפיה סנקציות ולא תקבל ציוד או סיוע בהמשך הסמסטר.
  • על כל ציוד נוסף שאינו רשום בדף הציוד (כגון סולמות, קוליסות, ג'לטינים, ארגזים וכו')- יש לוודא מראש שישנה אפשרות להשתמש. 
    *ניתן ורצוי לבוא יום מראש כדי לוודא ולארגן את האולפן. במידה והארגון חורג משעות הלימודים- המפיק היומי יחתום על שהייה באולפן, ובמידת הצורך יקבל קוד או מפתח. במקרה כזה: כל הציוד באולפן ובבקרה, וכן הניקיון והסדר הם תחת אחריותו הבלעדית של המפיק.
  • בבקרה: ברירת המחדל של העבודה בבקרה היא הקלטת הניתוב בערוץ אחד, יחד עם עוד 3 ערוצי מדיה שניתנים לטעינה לשידור (כמו VTR). במקרים יוצאי דופן בלבד ניתן יהיה לשנות נוהל זה ולהקליט אחרת. השידור מוקלט לשרת בפורמט MOV בקידוד MPEG-4. את הקבצים המוקלטים ניתן לקחת כשבועיים בלבד לאחר ההפקה. לאחר מכן המדיה תימחק מהשרת ללא אזהרה. יש לתאם יום עם הטכנאי, ודרך כונן נייד להוריד אותם מהשרת. ניתן לתאם דרך המייל. 
    *הקבצים גדולים מאוד, ודיסק-און-קי לא יוכל להכיל אותם. יש להצטייד מראש בכונן נייד (חלק מהכוננים עובדים בשיטת FAT32 וחלקם בשיטת NTFS. השיטה השנייה היא זו הפועלת עם קבצים גדולים. אפשר להיוועץ בטכנאי לשם הבהרה).
  • תוך כדי הקלטה, יש לוודא שהקבצים הוקלטו לתיקייה שיועדה לאותה הפקה. שידור שיוקלט לתיקייה של הפקה אחרת הוא באחריות אותה הפקה בלבד- ועלול להימחק.
  • קבצי מדיה חיצוניים שההפקה רוצה לטעון לשידור (כמו VTR) יגיעו בפורמט MOVאו AVI. יש להביא את הקבצים לטכנאי בתחילת יום הפקה (ולא לפני ההפקה עצמה), שכן לוקח זמן להכניס אותם לשרת. 
    הטכנאי בלבד מורשה להכניס קבצים לשרת.  בכל מקרה כדאי להביא את הקבצים יום יומיים לפני כדי לוודא עם הטכנאי שהם פועלים. המרות לקבצים פגומים לא יעשו במהלך ההפקה ולא יטענו - אנא היו אחראיים.  

 

שמירת אולפן:

  • כדי להשתמש באולפן במסגרת שאינה שיעור הפקת אולפן, יש לתאם תאריכים עם דוד או טכנאי (מומלץ דרך המייל), ולקבל אישור בכתב מירון בלוך, ראש מגמת הפקה.
  •  השימוש באולפן הוא אך ורק בחלל ובתאורה- אין גישה למצלמות או לבקרת האולפן. ציוד כלשהו נוסף הינו על אחריות הסטודנט.
  •  שריון אולפן מותנה בחתימה על טופס הזמנת אולפן (חתום על ידי טכנאי אולפן וראש המגמה ירון בלוך), ובהשארת תעודת סטודנט כפיקדון. יש להישמע לתנאי וכללי האולפן, ועבירה עליהם תגרור סנקציות וחובות לסטודנט או להפקה שלמה - במסגרת האולפן ובמסגרת החוג בכלל. אנא שמרו על הכללים.

 

 

ליצירת קשר בכל שאלה, בקשה או ייעוץ ניתן לפנות דרך המייל או הטלפון. 

 

טלפון במשרד: 03-6406562

 

דוא"ל: tau.editing.rooms@gmail.com

 

עבודה נעימה!

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>