מסלול חד חוגי - הפקה

התואר שיוענק: תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה באמנויות" .B..F.A בקולנוע וטלוויזיה

סה"כ לתואר: 147 ש"ס

משך הלימודים: ארבע שנים

תנאי מעבר משנה א' להמשך לימודים במגמת הפקה:

- ציון ממוצע 80 בכל הקורסים של שנה א', כולל קורסים מחוץ לבית הספר.

- הערכת מורי הסדנאות המעשיות והציונים בקורסים "יסודות בבימוי קולנוע " ו"יסודות ביצירה לטלוויזיה"

- ועדת מעבר.

המופיעים בפני הוועדה צריכים להציג את הפריטים הבאים:

א. תרגיל, שנעשה במסגרת הסדנאות "יסודות בבימוי קולנועי" או "יסודות ביצירה לטלוויזיה".

ב. סרט גמר שהופק במיוחד לוועדה.

*אורכם הכולל של התרגיל וסרט הגמר לא יעלה על 10 דקות.

ג. נטילת חלק בהפקות סרטי קיץ, הפקות סרטי גמר של תלמידי החוג ובפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים.

ד. עמוד אחד בלבד של קורות חיים והצהרה אישית.

ה. דיוקן עצמי בסטילס.

ועדת המעבר עשויה לקבוע דרישות נוספות שיתפרסמו לקראת קיומה.

תכנית הלימודים

שנה א'

מבואות ותרגילים

30 ש"ס

סדנאות

8 ש"ס

מבואות חובה מחוץ לביה"ס

4 ש"ס

"כלים שלובים" - שיעורי העשרה

סה"כ שנה א'

42 ש"ס

שנה ב'
שם הקורס מסגרת מס' שעות
לימודי הפקה 251 24 ש"ס
מבואות ותרגילים 104 7 ש"ס
תיאוריות קולנועיות מודרניות ועכשוויות 603 4 ש"ס
"כלים שלובים" - שיעורי העשרה

שנה ג' *

לימודי הפקה

20 ש"ס

2 סמינרים (הגשת עבודה סמינריונית אחת והגשת עבודת רפרט אחת)

8 ש"ס

סטודנטים שהחלו את לימודיהם משנת תש"ף ואילך ייקחו שיעורי בחירה בהיקף של 26 ש"ס,  מתוכן 2 ש"ס שיעורי בחירה מחוץ לביה"ס, 4 ש"ס שיעורי בחירה מתוך או מחוץ לביה"ס והשאר שיעורי בחירה  לשנים ב׳-ג׳ בתוך ביה״ס.

תלמידים שהחלו את לימודיהם לפני שנה"ל תשע"ט מחויבים לתכנית הלימודים של השנה בה החלו את לימודיהם.

שנים ב' ג'

שיעורי בחירה עיוניים בתוך ביה"ס

20 ש"ס

שיעורי בחירה מחוץ לביה"ס

2 ש"ס

שיעורי בחירה עיוניים בתוך ביה"ס או
שיעורי בחירה מחוץ לביה"ס

4 ש"ס

שנה ד'

לימודי הפקה

16 ש"ס

סה"כ שעות לתואר   147 ש"ס

על כל תלמיד/ה במגמת הפקה להגיש בשנה ב' עבודת סיום בפרוסמינר "תיאוריות קולנועיות מודרניות ועכשוויות". בשנה ג' על התלמידים להשתתף בשני סמינרים, ולהגיש עבודה סמינריונית באחד מהם ועבודת רפרט בשני. בנוסף, עליהם להגיש פרויקט גמר בהפקה.

סטודנטים שהשלימו את הפרו"ס "תיאוריות קולנועיות מודרניות ועכשוויות" בסמסטר א' שנה ב' יכולים ללמוד סמינרים כבר בסמסטר ב' שנה ב'.

בנוסף, יתקיימו שיעורים מקצועיים וסדנאות מיוחדות לפני תחילת הלימודים ובין הסמסטרים.

מידע לתלמידי שנים ב'-ג' - מגמת הפקה בלבד

לתלמידי שנה ב'

הסדנאות המקצועיות "סדנה לשימוש בציוד" ו"סדנת מקצועות הסט" הינן חובה (ואינן נכללות במניין השעות לתואר). הסדנאות הנ"ל מהוות דרישת קדם לקורסים המעשיים.

סרטי קיץ

בסיום שנה ב' יוצאים תלמידי מגמת הפקה לצילומי סרט קיץ. ועדת תסריטים בוחרת את התסריטים שיופקו.

סטודנט שסרט הקיץ שלו אושר להפקה יהיה זכאי לתמיכה כספית על פי החלטות ועדת פרויקטים.

סרט הקיץ לא מזכה בנקודות זכות אקדמיות.

מידע לתלמידי שנים ב'-ד'

1. לתלמידים המפיקים פרויקטים במסגרת הלימודים יינתן ציוד בהתאם ליכולתו של בית הספר ולאחר בחינת כל מקרה לגופו.

2. במקרה של נזק או אובדן ציוד התלמיד יחויב בכיסוי הנזקים ו/או בתשלום קנס בהתאם.

3. סטודנט שהפיק פרויקט גמר או סרט קיץ במסגרת לימודיו באוניברסיטה חייב להפקיד בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה עותק מקורי של הסרט על גבי דיסק עם קובץ HD וכן דיסק DVD בפורמט DVD - וידאו.
    ​ האוניברסיטה תהיה רשאית להשתמש בכל עת בסרט לצרכים שאינם מסחריים כגון: הוראה, מחקר, ייצוג בפסטיבלים, יחסי ציבור, ערבי התרמה לביה"ס וכיו"ב.

זכאות לציון בפרויקט גמר בהפקה

1. התלמיד יהיה זכאי לציון בתנאי שהשתתף באחד מתפקידים אלה ביצירת סרט קצר או פיילוט לטלוויזיה: מפיק, במאי, צלם או עורך.
  2. התלמיד יהיה זכאי לציון בתנאי שהשתתף באחד מתפקידים אלה ביצירת תכנית אולפן טלוויזיה:  במאי או מפיק.

תלמיד המבקש לקבל הכרה בפרויקט גמר בתפקיד עריכה, צילום או הפקה, יידרש להציג בנוסף לפרויקט הגמר לפחות עבודה מעשית משמעותית אחת נוספת באותו התחום, ובאישור ראש מגמת הפקה.

סטודנט יהיה רשאי להגיש תסריט לוועדת התסריטים של פרויקט הגמר רק אחרי שעבר קורס "חונכות תסריט לסרט גמר".

הסטודנטים יציגו את פרויקט הגמר בפני ועדת פרויקטים. הוועדה, בשיתוף עם מנחה הסדנה, תעניק אישור וציון לפרויקט.

הוועדה רשאית לשקול הענקת ציון לפרויקט גמר גם על סמך מכלול עבודות אחרות של הסטודנט/ית וזאת בכפוף לאישור ראש מגמת הפקה/ראש בית הספר.

בהגשת פרויקט הגמר על התלמיד להיות פעיל ומשלם שכר לימוד לסמסטר בו מוגש הפרויקט. (אינו חייב שכ"ל לסמסטר בו מוגש הפרויקט).

זכאות לשאילת ציוד כפופה לסידור שכר לימוד בסמסטר  בו מושאל הציוד.

את פרויקט הגמר יש להגיש בצירוף "טופס הגשת פרויקט גמר" ניתן לקבלו במזכירות בית הספר.