מסלול עם עבודת גמר

סה"כ: 28 ש"ס

במסגרת לימודיהם ישתתפו הסטודנטים בסמינרים מתואר שני בהיקף 28 ש״ס. בשניים מן הסמינרים יגישו עבודה סמינריונית. ביתר הסמינרים יגישו עבודת רפרט.

הסטודנטים יחויבו בלימוד שפה זרה נוספת (פרט לאנגלית) ברמת פטור (לא נכלל במניין השעות לתואר).

עבודת הגמר שקולה ל - 8 ש"ס לצורך חישוב שכר לימוד בלבד.

תלמיד רשאי להתקבל למסלול עם עבודת גמר בתנאי שסיים 12 ש״ס לפחות בציון ממוצע של 85 ומעלה, קיבל ציון "עובר" בכל אחד מהקורסים, והגיש לפחות עבודה סמינריונית אחת אשר קיבל עליה ציון 85 ומעלה.

מבנה הלימודים

שנה א'

שם הקורס

מסגרת

אופן ההוראה

מס' שעות

קולוקוויום מחלקתי חובה (כתיבת עבודת רפרט)

402 סמינר 2 ש"ס

סמינר מתודולוגי חובה  (כתיבת עבודה סמינריונית או עבודת רפרט)

4 ש"ס

סמינר בביה"ס  (כתיבת עבודה סמינריונית)

4 ש"ס

סמינרים בביה"ס (כתיבת עבודות רפרט)

10 ש"ס

סה"כ

20 ש"ס

שנה ב'

שם הקורס

מסגרת

אופן ההוראה

מס' שעות

סמינר בביה"ס  (כתיבת עבודת סמינר)

4 ש"ס

סמינר מחקרי חובה  (כתיבת עבודת רפרט)

סה"כ

8 ש"ס

הערות לבחירת הסמינרים:

בבחירה של סמינר מחוץ לביה"ס או סמינר ברמת תואר ראשון נדרש אישור של יועץ/ת או ראש התכנית ללימודי התואר השני.

עבודת הגמר

עבודת הגמר לתואר השני היא עבודה מחקרית במתכונת אקדמית. על העבודה לשקף מקוריות מחקרית, כושר ניתוח וסינתזה של המקורות, התמודדות עם גישות מדעיות, מתודה מחקרית עקבית ויכולת התבטאות בהירה.  כללי ההגשה של עבודת הגמר מפורטים בתקנון הפקולטה לאמנויות.

הנחיית עבודת הגמר

תלמיד המבקש לכתוב עבודת גמר, יפנה למורה ששטח התמחותו קרוב לנושא שבחר ויכין בסיועו תכנית מחקר לעבודת גמר. הנחיית עבודת הגמר לתואר שני תעשה ע"י חבר סגל אקדמי בכיר במסלול הרגיל בדרגת מרצה ומעלה באוניברסיטת תל-אביב. במידת הצורך בהם נדרש מנחה נוסף או מנחה מאוניברסיטה אחרת ניתן לפנות לוועדת ההוראה של ביה"ס. הנושא לעבודת הגמר ייקבע לאחר מסירת עבודה סמינריונית אחת לפחות.

לפרטים נוספים יש לפנות למזכירות ביה"ס.

הגשת עבודת הגמר

התלמיד יגיש את הנושא ותכנית המחקר לאישור ראש התכנית דרך מזכירות בית הספר לא יאוחר מסוף הסמסטר הראשון של שנת הלימודים השנייה.  עבודת הגמר תוגש בשפה העברית. במקרים מיוחדים יורשה התלמיד להגיש עבודת גמר בשפה האנגלית - לפי המלצת המנחה ובאישור ועדת ההוראה של ביה"ס. במקרים אלה ייכתב תקציר של העבודה בשפה העברית.

להנחיות נוספות ראה תקנון הפקולטה.

הרכב ציון הגמר

ציון התואר השני ייקבע על בסיס ציוני התלמיד בקורסים שהשתתף בהם, עבודות סמינריוניות שכתב, ועבודת הגמר ע"פ השקלול הבא:

ציוני שיעורים ועבודות רפרט - 30%

ציוני עבודות סמינריוניות - 30%