תכנית מצטיינים לתואר שני באדריכלות

תכנית התואר השני למצטיינים תתבסס על תכנית התואר השני הקיימת. היא תוצע לסטודנטים מצטיינים מהתואר הראשון בתום השנה הרביעית ללימודיהם.

התכנית תוצע לסטודנטים עם ממוצע ציונים 85 ומעלה בתום השנה הרביעית ללימודים בתואר הראשון. מלבד תנאי ממוצע הציונים, על המועמדים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני בביה"ס לאדריכלות.

התואר הראשון בבית הספר לאדריכלות נלמד במשך חמש שנות לימוד. על מנת לקבל את התואר על הסטודנטים להשלים 285 ש"ס במהלך חמש השנים. תכנית הלימודים מורכבת משלוש חטיבות מרכזיות: 1) לימודי עיצוב ותכנון אדריכלי, 2) לימודי הנדסה וטכנולוגיה 3) לימודי רוח, חברה ואמנויות. במרכז הלימודים עומד הסטודיו לעיצוב ותכנון.

התואר השני באדריכלות הוא תואר הנלמד במהלך שנתיים. כותבי עבודת גמר (תזה) מחויבים לסיים 30 ש"ס ואילו הסטודנטים המסיימים עם מבחן גמר מחויבים להשלים 36 ש"ס. גם תכנית זו מחולקת לשלוש חטיבות מרכזיות: 1) קורסי מבוא במתודות מחקר, כתיבה אקדמית ותיאוריות ביקורתיות (בהיקף של 12 ש"ס), 2) סמינרים – בחירה מחייבת (בהיקף של 8 ש"ס), 3) קורסי בחירה וסמינרים בחירה (בהיקף להשלמת התואר עם או בלי תזה).

תכנית המצטיינים לתואר השני מבקשת להציע לסטודנטים בשנתם החמישית של התואר הראשון ללמוד את השנה הראשונה של התואר השני.  לימודים אלו יכללו כ-20 ש"ס על פי הפירוט הבא:

במסלול עם עבודת גמר / בחינת גמר:

שנה א' – תואר שני

קורסי חובה

12 ש"ס

סמינרים - חובה (כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)

8 ש"ס

20 ש"ס

שעות אלו יתווספו לתכנית הלימודים של השנה האחרונה של התואר הראשון:

שנה ה' – תואר ראשון

שם הקורס

אופן ההוראה

סטודיו 5 - פרויקט גמר

סדנה

24 ש"ס

שיעור בינתחומי

לימודי בחירה באמנויות

מבנים 3

שו"ת

3 ש"ס

מדע, הנדסה וטכנולוגיה

2 ש"ס

לימודי בחירה במדעי החברה והרוח

סביבה אדריכלות ואקולוגיה

שו"ת

3 ש"ס

סה"כ שנה ה'

44 ש"ס

סטודנטים הלומדים במקביל את השנה האחרונה של התואר הראשון ואת השנה הראשונה של התואר השני, יתבקשו ללמוד 64 ש"ס במהלך שני הסמסטרים.

בתום השנה החמישית לתואר הראשון בכפוף לסיום חובות התואר הראשון יוענק לתלמידים התואר /B.Arch.  בתום השנה השנייה לתואר השני (שנה שישית מתחילת הלימודים בביה"ס) , כאשר יסיימו את חובות התואר השני יוענק התואר M.A.

סטודנטים שילמדו במסגרת מסלול עם עבודת גמר, יתבקשו להוציא פטור בשפה זרה נוספת (חוץ מאנגלית). סטודנטים שיסיימו עם בחינת  גמר לא יחויבו בלימוד שפה זרה נוספת.

בשנה השישית ללימודים שהיא השנה השנייה של התואר השני יבחרו הסטודנטים את מסלול הלימודים.

במסלול עם עבודת גמר:

שנה ב' *

מס' שעות

סמינרים וקורסי בחירה (בסמינרים: כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)

10 ש"ס

עבודת גמר מחקרית

10 ש"ס

*חובת שפה זרה ברמת פטור לתלמידים הכותבים עבודת גמר מחקרית

במסלול עם בחינת גמר:

שנה ב'

מס' שעות

סמינרים וקורסי בחירה (בסמינרים: כתיבת עבודת רפרט או עבודה סמינריונית)

16 ש"ס

בחינת גמר

16 ש"ס

במהלך הלימודים יש להגיש שתי עבודות סמינריוניות

החזר שכר לימוד

התלמידים יהיו זכאים להחזר שכר לימוד של שנה אחת מלימודי התואר הראשון אם עמדו בתנאים שלהלן:

1. סיימו את לימודי התואר ראשון עד סוף השנה החמישית ללימודיהם וקיבלו את תעודת התואר הראשון, בטקס הענקת תארים  שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה השישית.
  2. סיימו את כל חובות השמיעה של התואר השני עד תום השנה השישית ללימודיהם, הגישו את מטלת הסיום עד תום סמסטר א' של השנה השביעית וקיבלו את תעודת התואר השני, בטקס הענקת תארים שיתקיים בסוף סמסטר ב' של השנה השביעית.