הצגה: "בית בובות" מאת הנריק איבסן | החוג לאמנות התיאטרון

הצגה: "בית בובות" מאת הנריק איבסן החוג לאמנות התאטרון

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ

החוג לאמנות התיאטרון

החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל-אביב מעלה עיבוד עכשווי למחזה הקלאסי של הנריק איבסן "בית בובות", המבקש להפגיש את האישה המודרנית עם בחירותיה.

בבימויה של תלמידת התואר השני בבימוי אנה מנייב

"בית בובות"

מאת:  הנריק איבסן   |  תרגום: גד קינר קיסינגר  | בימוי: אנה מינייב

נוסח מחזה: גד קינר קיסינגר ואנה מינייב

עיצוב תפאורה: אורנה ברנט שמעוני | עיצוב תלבושות: מאי ברנע | עיצוב תאורה: יניר ליברמן

מוזיקה: עמנואל גרופי | כוראוגרפיה: עדי פז | בניית תאורת קרוסלה: אלון בירגר

בהשתתפות: יהב וינר, תום חודורוב, מיה לנדסמן, אורי סממה, רונה-לי שמעון

חג המולד בפתח, ובבית ההלמרים מתחילים להתחשבן. כך נפתח המחזה "בית בובות" להנריק איבסן. בית הבובות של טורוולד ונורה הלמר בנוי לפי מודל הבית המסורתי: אישה צייתנית שחיה לצד בעלה,

המכנה אותה "הציפור הקטנה שלי" ודואג לכל צרכיה. האמנם?

את "בית בובות" כתב הנריק איבסן ב-1879. המחזה עורר ויכוחים רבים מפני שהשמיע ביקורת פורצת דרך על מעמד האישה ועל התפקידים המסורתיים של הגבר והאישה בבית. "בית בובות" נתפס כמחזה שערורייתי לאותה התקופה, בראש ובראשונה בגלל הבחירה של איבסן לסיים את המחזה בעזיבתה של נורה את הבית. פירוק הנישואים ונטישת ילדיה היו חציית קו אדום עבור הקהל בן התקופה ועוררו התנגדויות נחרצות. בין השאר כונה המחזה: "מחזה לא הגיוני", "לא טבעי, לא מוסרי" ו"מחזה קודר ומזיק".

"בית בובות" הוא סיפור ההתבגרות של נורה בתוך מגרש המשחקים שבנתה לעצמה. העיבוד העכשווי למחזה, בהפקה הנוכחית, ממקם את המחזה בפוליטיקה המגדרית של ראשית המאה ה-21 במטרה לגלות מי היא נורה האמתית, מעבר לנורמות ולמוסכמות החברתיות, מדוע היא בחרה לקחת חלק במערכת הכוח הזו, ומה המחיר של בחירה זו?

ההפקה מועלית בתמיכת קרן הפקות ע"ש לאונרד שך ז"ל ובתמיכת שגרירות נורבגיה בישראל.

תאריכים ושעות:

16.12 שישי 13:00

17.12 מוצאי שבת 20:30

18.12 ראשון 18:30, 21:00

19.12 שני 18:30, 21:00

20.12 שלישי 21:00

הכניסה לאוניברסיטה בימים א' – ו' משער 8 (דן-בוכנר) ברחוב חיים לבנון,

בשבת הכניסה דרך שער 4. שערים אחרים עלולים להיות סגורים)

משך ההצגה:  כשעה ו-40 דקות.

הכניסה חופשית. יש לשריין מקומות מראש

הזמנת כרטיסים בטלפון 03-6407480 (מענה קולי)

או בקישור: https://goo.gl/jTPHLh