לימודי התואר השני - אמנות התיאטרון

• תשע"ד
  • תשע"ג

מטרת הלימודים

לימודי התיאטרון הם שדה עשיר למחקר. מטרת התכנית לפתח חוקרים, מורים ואנשי תיאטרון בעלי ידע עיוני ויישומי רחב. תכניות הלימוד מתמקדות במגמות ובגישות עיוניות ויישומיות עכשוויות בתחומי התיאטרון והמופע ומכוונות להענקת מיומנויות במחקר, בביקורת, בפרשנות וביכולת מקצועית בתחומי יצירת התיאטרון, המופע והתרבות החזותית.

התכנית נועדה לספק ללומדים כלים לחשיבה ביקורתית וליצירה כדי לסייע להם להיעשות חוקרי תרבות ויוצרים הפעילים ומעורבים בסביבתם ותורמים מכישרונם ומניסיונם לתיאטרון ולתרבות הישראלית.

הלימודים כוללים היכרות מעמיקה עם תרבויות תיאטרון בעולם, מחקר על יוצרים ויצירות, דיון בסוגיות היסטוריות וביקורתיות, דיון בתיאטרון  עם דיסציפלינות אחרות - תיאטרון ופילוסופיה, תיאטרון וסוציולוגיה, תיאטרון ומשפט, לימודי תיאטרון ומגדר, תיאטרון ופוסט-קולוניאליזם, היבטים חזותיים ותרבות ויזואלית, תורת המופע, תיאטרון תנועה ותיאטרון מחול, תיאטרון וזיכרון תרבותי, תיאטרון ותיעוד היסטורי, תיאטרון ובין-תרבותיות ועוד.

לימודי המסלול היישומי כוללים התמחות מעשית בבימוי לתיאטרון, בימוי לתיאטרון קהילתי, ושחקן- יוצר- חוקר

תנאי קבלה

א. דרישות מוקדמות לבעלי תואר ראשון באמנות התיאטרון:

סיום לימודי תואר ראשון בחוג לאמנות התיאטרון בציון ממוצע 80 לפחות.

ב. דרישות מוקדמות לבעלי תואר ראשון מחוגים אחרים או לבעלי תואר ראשון מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, שאינו זהה לתואר ב.א. :

סיום לימודי תואר ראשון בציון גמר 80 לפחות.

לימודי השלמה (מלימודי התואר הראשון): לימודי ההשלמה מיועדים לתלמידים ללא רקע מספיק בלימודי תיאטרון, התכנית מותאמת אישית ובהתאם לדרישות המסלול.

תכנית לימודי ההשלמות

מסלול

מס' שעות

MA עם עבודת גמר או בחינה

השלמות עיוניות עד 18 ש"ס

מבואות

10-2 ש"ס

תיאוריות או קורס מתודולוגי

4-2 ש"ס

סמינר

MFA  שחקן -יוצר-חוקר ובימוי

השלמות עיוניות עד 14 ש"ס

מבואות

6-2 ש"ס

תיאוריות

סמינר תואר ראשון

השלמות מעשיות ייקבעו לכל מועמד
על פי ייעוץ אישי

1.      את לימודי ההשלמה יש לסיים בציון 80 לפחות תוך שנה לכל היותר.
אם עמד התלמיד במטלות בפרק הזמן שנקבע, תבחן ועדה מטעם החוג את האפשרות להעבירו למעמד "מן המניין" בלימודי התואר השני.

2.      ועדת הקבלה רשאית לשקול קבלתם של מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.

משך הלימודים: שנתיים

מסלול מן המניין

לימודים במסלול צבירה

מסלול צבירה

מסלולי הלימודים

ניתן ללמוד לתואר שני בשלושה מסלולים:

המסלול המחקרי: התלמידים ילמדו 32 ש"ס (לא כולל שפה זרה שנייה) ויסיימו את לימודיהם בכתיבת עבודת-גמר. עבודת הגמר שקולה ל - 4 ש"ס לצורך חישוב שכר הלימוד. בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר MA

המסלול העיוני: התלמידים ילמדו 36 ש"ס ויסיימו את לימודיהם בבחינת-גמר. בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר MA.

המסלול היישומי: התלמידים ילמדו 46 ש"ס ויסיימו את לימודיהם בפרויקט גמר מעשי שילווה במבחן גמר בעל פה או בכתב. בסיום לימודיהם יקבלו התלמידים תואר MFA (Master of Fine  Arts).

תלמידי המגמה העיונית במסלול מחקרי עם עבודת-גמר חייבים ללמוד שפה זרה שנייה פרט לאנגלית. השפה תיבחר מתוך השפות הנלמדות באוניברסיטת תל-אביב בהתייעצות עם מנחה עבודת הגמר בהתאם להתמחות התלמיד. על התלמיד להמציא "פטור" מטעם היחידה לשפות זרות

סיום לימודים

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם לתואר והשיגו את כל הציונים מתבקשים לפנות בבקשה לסיכום לימודים באמצעות המידע האישי "טופס טיולים למסיימי לימודים"