הגשת הצעת המחקר

• תשע"ד
  • תשע"ג
הגשת הצעת המחקר

בתום תקופה שלא תעלה על 12 חודשים מיום קבלתו כתלמיד מחקר שלב א', יגיש התלמיד לוועדה לתלמידי מחקר,7 עותקים כרוכים של "הצעת מחקר" שנכתבה על ידו, חתומה על ידי המנחה, המכילה את הפרקים הבאים:

- תיאור נושא המחקר.

- סקירת המחקרים שנעשו בעבר בנושא.

- המקורות שהתלמיד יסתמך עליהם / פירוט מקורות ראשוניים.

- התזות, הנחות היסוד והרעיונות המנחים של המחקר.

- מתודולוגיה: שיטות בדיקת הנושא, התזה והרעיונות המנחים.

- התרומה המשוערת של המחקר לתחום הידע.

- ראשי פרקים.

- ביבליוגרפיה משוערת.

היקף ההצעה לא יעלה על 15 עמודים (לא כולל רשימת הספרות) כתובים ברווח וחצי בגופן Times New Roman גודל 12.

הוועדה היחידתית לתלמידי מחקר תבדוק את תכנית המחקר המוצעת, ותיעזר בשתי חוות דעת של מומחים בתחום המחקר הנדון, אחת חיצונית ואחת מן החוג. אם תשתכנע הוועדה שהתכנית ראויה למחקר ברמה הנדרשת ממועמד לתואר שלישי, שהיא בת ביצוע ושיש בכוחו של החוקר להביא את המחקר לידי גמר מוצלח, תאשר את התכנית.

הצעת מחקר שתוחזר ע"י הועדה לתיקון, תוגש בשנית תוך הזמן שיוקצב לה. לא תאושר הגשה נוספת אם הועדה תמצא שההצעה לא תוקנה כראוי.