לימודי התואר השני

יועצת: ד"ר עדי לוריא-חיון

 

מטרת הלימודים

 

תכנית הלימודים לקראת התואר השני מציעה שני מסלולים: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (עם בחינת גמר). הלימודים מבוססים על סמינריונים תקופתיים, אשר מציעים לצד המחקר האישי והמעמיק של כל סטודנט בנושא הנבחר, גם היכרות ועבודה בגישות מתודולוגיות עדכניות בינתחומיות כמו מגדר, פסיכולוגיה, תרבות חזותית, תיאוריה וביקורת, פוסט קולוניאליזם ועוד.  החוג מציע גם תכנית ייחודית בהיסטוריה ותיאוריה של הצילום, שמתוכה ניתן לבחור בקורסים בודדים או ללמוד אותה כמקבץ קורסי התמחות בהיקף 12 ש"ס, דבר המאפשר לכתוב תיזה מחקרית מקורית בנושא הצילום. לפרטים נוספים ראה: לימודי צילום

 במהלך הלימודים נדרשים הסטודנטים לתואר שני לקחת חלק פעיל בכנסים, סדנאות, וימי עיון שמארגן החוג מידי שנה ומהווים במה לשיח בין חוקרים לסטודנטים מהארץ ומהעולם.

 

תנאי הקבלה

מועמדים אשר סיימו לימודי תואר ראשון בתולדות האמנות בציון ממוצע 80 לפחות ובעלי תואר מתחומים אחרים שעמדו בחובות לימודי ההשלמה ( ר' להלן) בציון 80 יתקבלו למסלול העיוני (ללא עבודת גמר)

 

כל המתקבלים ללימודי התואר השני יחלו את לימודיהם במסלול העיוני (ללא עבודת גמר). תלמיד המבקש לכתוב עבודת גמר יידרש לעבור קולוקוויום (ראה בהמשך)  ולהשיג ציון 80 לפחות בעבודה סמינריונית כתובה אחת.

 

 

מועמדים בעלי תואר אקדמי ראשון, מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, בציון ממוצע "טוב" (80) לפחות , אשר אינם בוגרי תולדות האמנות, יתקבלו ללימודי השלמה מתכנית הלימודים לתואר ראשון.

 

ועדת הקבלה רשאית לשקול קבלתם של מועמדים אשר ציונם נמוך מ-80. אך אינו נמוך מ- 75.

 

 

השלמות לקראת לימודי תואר שני: 

 

תכנית ההשלמה כוללת קורסים בהיקף של עד 16 ש"ס (בהתאם לשיקול שעתו של יועץ התואר השני):

 

חמישה שיעורי ליבה, בחמש תקופות שונות מתולדות האמנות - 10 ש"ס

תרגיל בשפת האמנות - 2 ש"ס

סמינר - 4 ש"ס

סה"כ - 16 ש"ס

 

תכנית ההשלמה מבוססת על קורסים מתוך לימודי התואר הראשון בתולדות האמנות בלבד.

 

(*) תלמיד שיסיים את חובות שנה א' בציון ממוצע 85 לפחות יוכל לעבור למסלול המחקרי. (בכפוף להחלטת ועדת הקולקוויום)

 

 

 

 

סיום לימודים

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם לתואר והשיגו את כל הציונים מתבקשים לפנות בבקשה לסיכום לימודים באמצעות המידע האישי "טופס טיולים למסיימי לימודים"

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>