המסלול העיוני עם בחינת גמר .M.A

המסלול העיוני (עם בחינת גמר)

מסלול עיוני (ללא עבודת גמר) - 36 ש"ס, בסיומו ייבחן התלמיד על הנושא בו התמחה.

​עבודות סמינריוניות

במסלול ללא עבודת גמר התלמיד ישתתף ב-8 סמינריונים בהם יגיש שתי עבודות כתובות שלפחות אחת מהן היא בתקופת ההתמחות ו-6 רפראטים. 3 רפראטים לפחות יוגשו בשלוש תקופות שונות שאינן תקופת ההתמחות והאחרים לפי בחירת הסטודנט.

בחינת גמר (במסלול ללא עבודת גמר)

מבחן הגמר ייערך לאחר השלמת כל חובות הלימודים כמפורט בידיעון.

המבחן יערך בכתב או בעל-פה לפי בחירת התלמיד.

התלמיד ימצא מוביל בחינה מבין מורי החוג (כל מורה מדרגת ד"ר), ויתאם איתו את החומר למבחן.

חומר המבחן

1. יש לבחור שני נושאים:

האחד: סוגיה תיאורטית; ניתוח מושג מחקרי/ביקורתי; ז'אנר; דיוקן של תקופה/דור/חבורה/סגנון; זרם אמנותי/ביקורתי/פילוסופי; פרשיה היסטורית וכיוצ"ב.

השני: קורפוס יצירות: קבוצת יצירות של אמן (בהיקף צנוע – לא כלל היצירה); או: קבוצת יצירות סביב נושא מלכד; או: קבוצת יצירות בחתך של מאפיין נוסף (כגון ז'אנר, דור, תקופה, סגנון, תימה  וכיוצ"ב).

ניתן להיבחן גם על לימוד מונוגרפי של יצירה אחת.

כמן כן, ניתן לבחור שני נושאים שיש ביניהם זיקה ולהדגים את הסוגיה התיאורטית (נושא א') באמצעות קורפוס היצירות הנבחרות (נושא ב').

אין לבחור נושא לבחינת הגמר בנושא שהתלמיד כתב עליו עבודה סמינריונית

2. התלמיד יכין רשימה ביבליוגרפית של כתבים מחקריים, ביקורתיים, תיאורטיים לחומר הנ"ל

3. היקף החומר : 4 ספרים ו–6 מאמרים.

הרשימה תוגש למורה מוביל הבחינה לאישור. התלמיד והבוחן יקבעו תאריך מוסכם לבחינה.

המורה יעביר את השאלון בתאריך שייקבע לתלמיד ולמזכירות החוג

עריכת מבחן בכתב

המורה המוביל ימסור לנבחן את שאלון הבחינה במועד שנקבע. התלמיד יגיש את תשובותיו בתוך 3 ימים. התשובות צריכות להיות מודפסות. אורך כל תשובה: בין שבעה לעשרה עמודים, ברווחים כפולים, גודל פונט 12, כמקובל. ההיקף הכולל של המבחן הוא לפיכך 20 עמודים לכל היותר. יש לרפרר בתשובות אל חומר הקריאה, להוכיח שליטה בחומרים הביבליוגרפיים הנִלווים ולצרף רשימה ביבליוגרפית.

את הבחינה המודפסת יש להגיש ב-2 עותקים.

או:

עריכת מבחן בעל-פה

לקראת מועד המבחן יכין המורה הבוחן 3 שאלות עבור כל אחד משני הנושאים. השאלות ייצגו את הסוגיות הביקורתיות והפרשניות המרכזיות בתחום הנושאים שבחומר. המבחן עצמו יכלול שאלה אחת לכל נושא. השאלות יימסרו לתלמיד 3 ימים לפני המועד שנקבע לעריכת המבחן.

המבחן ייערך באוניברסיטה, בנוכחות המורה המוביל ומורה נוסף, ויימשך כשעה. התלמיד רשאי להביא למבחן את כל החומר ולעיין בו בשעת המבחן.

ציון גמר

במסלול ללא עבודת גמר ציון הגמר מורכב משקלול ציוני השיעורים והסמינריונים וציון בחינת הגמר ביחס של:

40% בחינה

30% סמינריונים