לימודי התואר הראשון - אמנות התיאטרון

מטרת הלימודים

החוג לאמנות התיאטרון מציע תכניות לימודים  שנועדו לפתח אנשי תיאטרון כיוצרים עצמאיים. התכניות מורכבות מלימודים עיוניים ומלימודים מעשיים. הקורסים העיוניים מקנים ידע במחזאות הישראלית והעולמית, בתולדות התיאטרון ובמחשבת התיאטרון, ומעודדים חשיבה ביקורתית ופותחים בפני הסטודנטים עולמות נרחבים בתחומי אמנות התיאטרון והמופע. הקורסים המעשיים כוללים שיעורים מקצועיים במשחק, בימוי, כתיבה דרמטית, עיצוב לבמאים, תאורה, ותיאטרון קהילתי.

תכניות לימודים

החוג לאמנות התיאטרון מציע חמש תכניות לימודים לתואר ראשון .

1. תכנית חד חוגית למצטיינים במשחק - התכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים להתמקצע בתחום המשחק תוך שילוב עם לימודים עיוניים. לתכנית יתקבלו תלמידים אשר עברו בהצלחה את מבחני ההתאמה (אודישנים). משך הלימודים: ארבע שנים כולל תואר שני.
  2. תכנית חד חוגית מסלול בימוי – התכנית מיועדת לתלמידים המעוניינים ללמוד באופן מעמיק את מקצוע הבימוי. המסלול מספק תשתית מקצועית ללימודי הבימוי בתואר השני (MFA). משך הלימודים - שלוש שנים.
  3. תכנית חד חוגית מסלול תיאטרון קהילתי – התכנית מכשירה מנחים ובמאים היוצרים תיאטרון עם ועבור קבוצות וקהילות מסוגים שונים כדי לחולל תהליכי העצמה ושינוי חברתי.המסלול מספק תשתית מקצועית ללימודי בימוי בקהילה בתואר השני MFA)). משך הלימודים - שלוש שנים.
  4. תכנית חד-חוגית - התכנית מיועדת לתלמידים שאינם מעוניינים לבחור באחת מהתכניות הייעודיות (משחק, בימוי, תיאטרון קהילתי) התכנית מציעה לימודים עיוניים זהים לאלה שבתכניות הייעודיות, ואפשרות בחירה של קורסים מקצועיים. משך הלימודים - שלוש שנים.
  5. תכנית דו-חוגית - תכנית המיועדת לתלמידים המעוניינים ללמוד בחוג נוסף באוניברסיטה לצד לימודיהם בחוג לאמנות התיאטרון. היקפה כמחצית משעות הלימוד בתכנית החד-חוגית. משך הלימודים - שלוש שנים.

בוגרי בתי-ספר מקצועיים למשחק, המאושרים על ידי אוניברסיטת תל-אביב,  שסיימו את לימודיהם ב-5 השנים האחרונות, יוכלו לפנות  בבקשה לקבלת פטור חלקי ממכסת השעות הכוללת לתואר.

שיעורי הפקה

בשיעורי ההפקה משתלבים העיון וההתנסות היצירתית במהלך יצירתה של הצגה.  התלמידים  חייבים להשתתף בשיעורי הפקה  על פי תכנית הלימודים שלהם. שיעור ההפקה מאפשר לתלמידים לחוות את המעבר המורכב מטקסט או מרעיון למימוש בימתי. במסגרת השיעור, התלמידים לומדים ומתנסים בתחומי היצירה, ההפקה והביצוע.

התלמידים מחויבים בעבודה מעשית מעבר לשעות שיעורי ההפקה ובהתאם לדרישות לוח הזמנים של ההפקה.

מבנה הלימודים

א. מבואות, תרגילים וקורסי חובה

ב. סמינרים

ג. שיעורים מקצועיים

ד. שיעורי הפקה

א.  מבואות, תרגילים וקורסי חובה

המבואות וקורסי החובה, שהם שיעורי יסוד, הם שיעורים עיוניים המקנים תשתית ידע לקראת לימודי התמחות בתיאטרון. למבוא "תולדות הדרמה והתיאטרון" נלווה תרגיל בכתיבה. המעבר משנה לשנה מותנה בקבלת ציון ממוצע משוקלל של 70 לפחות.
תלמידים שנכשלו או לא השלימו חובותיהם בקורס אחד או יותר, חייבים להירשם שוב לקורס ולעבור אותו בהצלחה.

ב. סמינרים

תלמידי התכנית החד חוגית חייבים להשתתף בשלושה סמינרים בשנים ב' ו-ג'. בשנה ב' יש לכתוב עבודת רפרט ובשנה ג' יש לכתוב שתי עבודות סמינריוניות. בשנה ב' ניתן גם לכתוב עבודה סמינריונית בסמסטר ב', וזאת רק אם נכתבה והוגשה עבודת רפרט בסמינר בסמסטר הראשון.

תלמידי התכנית הדו חוגית חייבים להשתתף בשני סמינרים בשנים ב' ו-ג'. בשנה ב' יש לכתוב עבודת רפרט ובשנה ג' יש לכתוב עבודה סמינריונית אחת.

קורס אישי

"כלים שלובים" - שיעורי העשרה כלל אוניברסיטאים - חובה

ג. שיעורים מקצועיים

השיעורים המקצועיים נלמדים על פי התכנית הייעודית(משחק, בימוי, תיאטרון קהילתי).

ד. שיעורי הפקה והכשרה מעשית

בשיעורי ההפקה משתלבים העיון וההתנסות המעשית במהלך יצירתה של הצגה.  במסגרת הפקות התיאטרון התלמידים נושאים במגוון תפקידים: משחק, בימוי, כתיבה, דרמטורגיה, עיצוב במה, ייצור תפאורה, תלבושות ואביזרים ובתפקידי הפקה: מפיק, דרמטורג, עוזר במאי , מנהל הצגה, שיווק ויחסי ציבור, צוות טכני לייצור תפאורה ותלבושות, התקנת תאורה ותפעולה, סדרנות וניהול קופה.

העבודה המעשית בחזרות ובתהליך ההפקה מתקיימת מעבר לשעות הלימודים. עם זאת,  היא מהווה חלק בלתי נפרד משיעור ההפקה ומן הציון הניתן עליו, ולכן הנוכחות וההשתתפות בעבודה המעשית הן חובה.

קורס בטיחות

כל התלמידים (שנה א' בתכנית החד-חוגית והדו-חוגית ותלמידי תואר שני והשלמות במסלול היישומי לתואר שני ) וכל מי שלא עבר קורס בטיחות, חייבים להשתתף במפגשי הדרכת בטיחות. המפגשים מכוונים בעיקר לתרגילים המעשיים ולהפקות, ונועדו להקנות כללי בטיחות וזהירות בסיסיים בנוגע לחיי אדם ולבריאותו, שימוש נכון בכלי עבודה ושמירת רכוש. ההדרכות יתקיימו ימים ספורים לפני פתיחת שנה"ל. הנוכחות בכל המפגשים - חובה. תנאי המעבר בקורס הוא ציון 60 לפחות. תלמידים שלא יעברו את קורס הבטיחות לא יוכלו להרשם לשעורי הפקה ולהשתתף בהפקות.

נוכחות בשיעורים

נוכחות התלמידים בכל קורסי החוג והתייצבות בזמן הנקוב לתחילת השיעור הן חובה. למורה יש זכות לא לאפשר לתלמיד שאיחר להיכנס לשיעור.

מורה רשאי למנוע מתלמיד שייעדר למעלה משלושה שיעורים בסמסטר מלגשת לבחינה הסופית או מלהגיש את עבודת הסיום  (התלמיד יחויב בתשלום בגין קורס זה).

מועדי הגשת עבודות בכתב

התלמידים חייבים בהגשת תרגילים בכתב בקורסים ובסמינרים השונים על פי המועדים המפורסמים מראש.

תנאי מעבר משנה לשנה

תנאי המעבר משנה לשנה הוא ציון משוקלל 70 לפחות בכל הקורסים.

סטודנט הלומד בימוי או תיאטרון קהילתי וממוצע כל ציוניו בסוף שנה ב' יהיה 85 ומעלה ו- 90  ומעלה בקורסים המקצועיים, יוכל ללמוד בשנה ג' סמינר מהתואר השני ואם יירשם לתואר שני בבימוי יוכל לסיים את לימודיו במכסת שעות מופחתת של  42 ש"ס במקום ב- 46 ש"ס.

ציון גמר
ציון הגמר ישוקלל מציוני התלמיד במשך כל שנות לימודיו:
ציוני הקורסים העיוניים, הרפרט  והקורסים המעשיים:  60%
ציוני העבודות הסמינריוניות:  30%
ציוני שיעורי הפקה:  10%

סיום לימודים

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם לתואר והשיגו את כל הציונים מתבקשים לפנות בבקשה לסיכום לימודים באמצעות המידע האישי "טופס טיולים למסיימי לימודים"