"כלים שלובים"

אוניברסיטת תל-אביב, בעידוד המועצה להשכלה גבוהה, דוגלת ברעיון שעל כל תלמיד לתואר ראשון להרחיב את ידיעותיו מעבר לתחום הלימוד שבחר ללמוד. על כן במסגרת החובות הלימודיות לתואר הראשון נדרשים תלמידים שיחלו לימודיהם באוניברסיטת תל-אביב, להשתתף בקורסים מהתכנית "כלים שלובים".

"כלים שלובים" היא תכנית אקדמית המורכבת ממקבץ של קורסים בתחומים שונים. מטרתה להרחיב את הדעת, להעשיר בהשכלה כללית ולעורר עניין וסקרנות בקרב התלמידים תוך חשיפתם למגוון רחב של תחומי עיון, חשיבה, מחקר ויצירה.

קורסי התכנית נחלקים לשתי קבוצות:

"מזרח" = קורסים מתחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה והמדעים המדויקים (הנלמדים בפקולטות

הממוקמות במזרח הקמפוס).

"מערב" = קורסים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות (הנלמדים בפקולטות הממוקמות

במערב הקמפוס).

על תלמיד לתואר ראשון להשתתף במספר קורסים בהתאם לחוג/י הלימוד שלו ובהתאם למסלול

הלימודים שבחר (חד-חוגי, מורחב, דו-חוגי, משולב).

מומלץ ללמוד קורס אחד לפחות כבר מן השנה הראשונה ללימודים.

הרישום לקורסי "כלים שלובים" הוא סמסטריאלי. להלן ההנחיות ומועדי הרישום לקורסי סמסטר א' תשע"ח (מועדי הרישום לקורסי סמסטר ב' יפורסמו במהלך סמסטר א').

הרישום לתלמידים המחויבים ב"כלים שלובים" יתבצע באינטרנט, במידע האישי לסטודנטים, בשיטת
כל הקודם זוכה. ברישום המקוון ניתן להירשם לקורס אחד בלבד, למעט תלמידים שזוהי השנה האחרונה ללימודיהם, אשר יכולים להירשם לשני קורסים לכל היותר.

הרישום המקוון (במידע האישי לתלמיד) לסמסטר א' יתבצע בשלושה מקצים:

מקצה 1 – הרישום פתוח לתלמידים המחויבים ב"כלים שלובים", שזוהי השנה האחרונה ללימודיהם.

מועדי רישום: 14/9/17 בשעה 11:00 עד 19/9/2017 בשעה 14:00.

מקצה 2 – הרישום פתוח לכל התלמידים המחויבים ב"כלים שלובים".

מועדי רישום: 26/9/17 בשעה 11:00 עד 2/10/17 בשעה 14:00.

מקצה 3 – נועד לשינויים בהרשמה (הרשמה מאוחרת או ביטול) על בסיס מקום פנוי.

מועדי רישום: 18/10/2017 בשעה 11:00 עד 25/10/17 בשעה 14:00 (תחילת הסמסטר).

מ-25/10/2017 ועד סוף השבוע השני של סמסטר א' ייפתח הרישום על בסיס מקום פנוי לכלל הסטודנטים באוניברסיטה, לרבות תלמידים המחויבים ב"כלים שלובים" המעוניינים להירשם לקורסים נוספים מעבר למכסה המותרת להם. הרישום יתבצע באמצעות טופס מקוון שנמצא באתר האינטרנט של התכנית.

מידע על הקורסים המוצעים בתשע"ח ומספר הקורסים שעל התלמיד ללמוד יפורסם באינטרנט באתר התכנית "כלים שלובים": www.core.tau.ac.il.