"Chick TV: Antiheroines and Time Unbound" (ד"ר יעל לוי)

הרצאה נוספת בסדרת הקולוקוויום המחלקתי

16 בינואר 2023, 18:15 - 19:45
הפקולטה לאומנויות, בניין מכסיקו
ללא תשלום
"Chick TV: Antiheroines and Time Unbound" (ד"ר יעל לוי)

ספרה של ד"ר יעל לוי Chick TV: Antiheroines and Time Unbound חוזר לטלוויזיה של תחילת המאה ה-21, עידן האנטי-גיבור והנרטיב המורכב, כדי לחשוף דמויות של נשים אנטי-גיבורות ונרטיב מורכב בז'אנרים "נשיים". אנטי-גיבור.ה, הספר טוען, איננו רק מאפיונר או איש עסקים בעלי מוסר מפוקפק שמאיישים ז'אנרים "גבריים" כגון פעולה או מתח, אלא גם עקרת בית או אחות בסדרות "של בנות" (chick TV), כגון דרמות משפחתיות או סבוניות, דרמדי (dramedy) ועוד.

ד"ר יעל לוי היא חוקרת טלוויזיה אמריקאית ועמיתת הוראה בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש באוניברסיטת תל אביב. ספרה Chick TV: Antiheroines and Time Unbound יצא ב-2022 בהוצאת אוניברסיטת סירקיוז. מאמריה בנושאי מגדר, גזע, טמפורליות וטקסטואליות הופיעו בבמות בינלאומית, למשל בכתב העת Feminist Media Studies Continuum. היא גם העורכת השותפה של האנתולוגיה Israeli Television: Local Visions, Global Contexts (עם מירי טלמון, בהוצאת Routledge, 2020).

אוצר: ד״ר אוהד לנדסמן

עוזרת הוראה: גב׳ שירה חייט