לימודי התואר השני

לימודים לקראת תואר .M.A


התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה" .M.A  בתכנית הבינתחומית באמנויות

לאתר התכנית לחץ/י כאן

התכנית הבינתחומית לתואר "מוסמך אוניברסיטה" באמנויות חוקרת, מפעילה ומחדשת את הידע על יחסי הגומלין בין האמנויות – תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אמנות פלסטית, אדריכלות, מוזיקה ומחול. זיקות אלה עמדו במרכז הדיון מהעת העתיקה דרך הרנסנס, התפתחו בהקשרים מודרניסטיים, חיוניות כיום להבנת הגלובליזציה של התרבות ומגמות פוסטמודרניות והנן חלק בלתי נפרד מעידן המדיה העכשווית.  התפיסה הבינתחומית המיושמת בתכנית מיישמת חקר של תופעות אסתטיות ותרבותיות מבעד לביטויים אמנותיים שונים המהווים מרחב משותף לשיח מפרה ומעמיק. זהו הבסיס לפעילות האקדמית האינטלקטואלית העדכנית והביקורתית שסביבה מתארגנת התכנית. התפיסה הבינתחומית היא כיום גישה מחקרית ופדגוגית מובילה בתחומי הרוח, החברה והמדעים, וכך גם בלימודי אמנויות, שבהם  יש לתכנית מקום יחיד במינו בקרב המוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

מערך הלימודים מאורגן סביב שני צירים המשולבים ומשלימים זה את זה:

הסטודנטים בתכנית לומדים קורס ליבה העוסק בתשתית התיאורטית של המחקר כגון: מתודולוגיות של המאה העשרים; אסתטיקה בפילוסופיה של האמנויות, תרבות חזותית, ועוד. במקביל, משתתפים הסטודנטים בסמינרים של התכנית, רובם ככולם בעלי אופי בינתחומי, המקיפים תחומי דעת מגוונים.

בכל שנה מקיימת התכנית סמינר מחלקתי המורכב מהרצאות בנושא נבחר (כמו "אמנות ומחאה או "הבית"). מרצים מן היחידות השונות בפקולטה לאמנויות, כמו גם מרצים אורחים, בוחנים סוגיה נבחרת במגוון רחב של זוויות, תקופות, גישות ומדיה. התכנית מקיימת גם סמינר מתודולוגי למחקר בינתחומי, המוקדש ללימוד ולתרגול אקטיבי והתנסותי של מחקר בינתחומי, תוך עיסוק בסוגיות עקרוניות, כמו גבולות ההתמחות והמדיום האמנותי, הפרדת האמנות מהחיים והקשר ההדדי בין פרקטיקה יצירתית למחקרית. סמינר זה מסייע לתהליכי מחקר הן במסלול מחקרי (עם תזה) והן במסלול עיוני (עם בחינת גמר), ומסתיים בכנס סטודנטים, שמוצגים בו תוצרי המחקר.

במקביל, משתתפים הסטודנטים בתכנית בשיעורים ובסמינרים של יחידות הפקולטה השונות, במטרה להעמיק את כישורי המחקר בדיסציפלינות נוספות: תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אדריכלות, מוזיקה ותולדות האמנות.  [במסגרת השיעורים מהחוג לתולדות האמנות ניתן ללמוד מקבץ של קורסים בלימודי היסטוריה ותיאוריה של הצילום.

במערך לימודים זה מתוודעים הסטודנטים לידע רב ומגוון, מתנסים בשיח ביקורתי ורוכשים כלים מתודיים עכשוויים, העתידים לשמש אותם בעבודת גמר (תזה), בכתיבת מבחן גמר ובכל מחקר עתידי, שגישתו הבינתחומית היא כיום יסוד משמעותי ברכישת השכלה גבוהה ועמדה תרבותית מובילה.

תלמידי התכנית יכולים להמשיך במסגרתה ללימודי דוקטורט (בהתאם לתנאי הקבלה לתואר שלישי של הפקולטה לאמנויות).

  

תנאי קבלה

 

על התלמידים לסיים את שעות ההשלמה תוך שנה לכל היותר.  

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>