המרוקאי האחרון - פרופ' גבריאל בן-שמחון

 

 

 

החוקר.ת מאחורי המחקר

מאי 1967 יונתן מרציאנו, רווק חיפאי כבן שלושים, מתעתד לצאת אל פריז הגדולה כדי ללמוד קולנוע ולהגשים את חלומו לעשות סרט על אהבתו הנכזבת לנורית סתיו, הנערה שנטשה אותו במצוות אביה שלא רצה שהיא תתחתן עם עולה חדש ממרוקו.

ברגע האחרון, לאחר שכבר עלה לאונייה, שומע יונתן שפרצה מלחמה וממהר לנסוע אל החזית בדרום. הוא מצטרף אל צוות ברכב קשר משוריין: פליט שואה, תלמיד ישיבה, עובד דואר, זמר אופרה וקיבוצניק – כל החיילים ברכב הם מהגרים, וכל אחד מהם קרוע בין חייו כישראלי בהווה לבין חייו הקודמים, הגלותיים.

יונתן, שמרגיש שהוא המרוקאי האחרון, שריד אחרון לעולם שנמוג ונשכח, מתעד את כולם במצלמה, כותב עליהם ביומנו ומספר להם סיפורים מרתקים המסעירים את נפשם.

איתרע מזלו של הצוות והוא נתקע לבדו במדבר ללא אוכל וללא מים. במהלך מסעם המשונה במדבר סיני מתנודד גם הסיפור בין מציאות להזיה. שוב נאלץ יונתן להתחרות על לבה של נורית ולקוות שדוד עמרם יצליח בכישופיו המסורתיים לעשות מן העולם הבא את מה שלא הצליח לעשות בעודו בחייו ולהשיב ליונתן את אהבתו האבודה.
 
המרוקאי האחרון הוא  סיפור  אהבה  מיוחד  במינו  ושובה  לב  על  אודות  הכוחות המעצבים של כור ההיתוך הישראלי ועל מה שאבד ונמצא בין המלאח הצבעוני במרוקו  לשדה  הקרב  הצחיח  במדבר,  בין  יונתן  מרציאנו  לנורית  סתיו.

אין כאן  עלילות  ניצחון  אלא  סיפור  מאבקו  האישי  של  חייל  על  חייו  ועל  אהובתו.

הסופר עטור השבחים גבריאל בן־שמחון מיטיב לדובב את שפתי גיבורו בשפה צלולה ומדויקת, ובכישרון של מספר סיפורים גדול מייצר מיתולוגיה היסטורית חדשה לישראל של העשורים הראשונים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>