מרכז אמנויות ישראל: תערוכה על נאומי חורבן, 2023-1923

מוזמנים לאירוע פתיחת התערוכה "נאומי חורבן, 1923-2023" בתיאטרון העברי והישראלי, שתתקיים ביום רביעי, ה-24 ביולי 2024, בשעה 18:00 במרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה, אוניברסיטת תל אביב.

17 יולי 2024

אודות התערוכה

התערוכה, באוצרותן של ד"ר אולגה לויטן ודינה קונסון, מתמקדת בייצוגים של חורבן ומשבר בתיאטרון העברי והישראלי לאורך מאה השנים האחרונות. דגש מיוחד ניתן לתפקידים נשיים של שחקניות גדולות בתיאטרון המקומי, כמו גם לדימויים שנוצרו בעקבות אירועים מכוננים כמו ההצגות שנעשו לאחר ה-7 באוקטובר. התערוכה מציגה רגעים של כוח, מאבק ותקווה לצד החורבן.

התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, מרכז אמנויות ישראל, המרכז הישראלי לתיעוד אמנויות הבמה (הארכיון לתיאטרון) והקונגרס היהודי-אסיאתי.

פרטי האירוע

מיקום: המוזיאון ליהדות ע"ש אנריקו שטרנגר, מרכז צימבליסטה, אוניברסיטת תל אביב
זמן: יום רביעי, 24 ביולי 2024, בשעה 18:00
אוצרות: ד"ר אולגה לויטן ודינה קונסון
עיצוב: דינה קונסון
ייעוץ אקדמי: ד"ר יאיר ליפשיץ

תוכנית הערב

דברי ברכה:
ד"ר דרור הררי, ראש החוג לאמנות התיאטרון, אוניברסיטת תל אביב
ד"ר חיים בן־יעקב, האגף לקשרי חוץ, אוניברסיטת תל אביב
ד"ר יאיר ליפשיץ, ראש מרכז צימבליסטה | נאומי חורבן נשיים: מהתנ״ך ועד התיאטרון
ד"ר אולגה לויטן ודינה קונסון, אוצרות התערוכה | על התערוכה

שיח יוצרות ויוצרים:
ד"ר עירא אבנרי, מאיה ערד יסעור ויעל קרמסקי

מידע נוסף

התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב בימים א'-ה', בין השעות 8:00-18:00 במרכז צימבליסטה בקמפוס. הכניסה חופשית.

מרכז אמנויות ישראל, הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, והקונגרס היהודי־אסיאתי מזמינים אתכם.ן לחוות את התערוכה הייחודית ולהשתתף בדיונים מרתקים על התיאטרון העברי והישראלי לאורך השנים.

לפרטים נוספים: מרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה, אוניברסיטת תל אביב

אל תחמיצו!