"אמת או חובה: מבחר מאמרים על קולנוע תיעודי", בעריכת אוהד לנדסמן ולליב מלמד

אסופה חדשה בסדרת עומק שדה, פרויקט משותף של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה והוצאת עם-עובד רואה אור!

20 אוקטובר 2021
אמת או חובה: מבחר מאמרים על קולנוע תיעודי, בעריכת אוהד לנדסמן ולליב מלמד

ספר נוסף, פרי שיתוף הפעולה בין בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש והוצאת עם-עובד רואה אור!

את הספר "אמת או חובה: מבחר מאמרים על קולנוע תיעודי", ערכו אוהד לנדסמן ולליב מלמד. האסופה מבקשת להביא בפני הקורא את מיטב הכתיבה על קולנוע תיעודי מראשיתו ועד היום, תוך התמקדות באבני הדרך התאורטיות אשר במרכז שדה מחקרי פורה ומתפתח. אסופה זו מאפשרת לקוראיה גישה למאמרים האקדמיים המרכזיים בתחום לימודי הקולנוע התיעודי, תוך מיפוי מוקדי המחקר המשמעותיים לשיח. היא נוגעת במגוון גישות, תחומים וצורות, ומבטאת את זיקתו החזקה של הקולנוע התיעודי לתחומים אחרים כגון לימודי תרבות, לימודי תקשורת, אנתרופולוגיה, פוליטיקה וממשל, ופילוסופיה. האסופה מבקשת לתת ביטוי לתהליכים היסטוריים, חברתיים, תרבותיים וטכנולוגיים, ובוחנת כיצד התפתחותו ההיסטורית של הקולנוע התיעודי נמזגת לתוך העידן הנוכחי, על ריבוי המגמות, הפוטנציאל, העניין והעשייה שבו.

בתמונה: עטיפת הספר