הצגה: End Game

הפקה במימון קרן אלה דן ז"ל

ובתמיכת שגרירות אירלנד

מאת: סמואל בקט   |  בימוי: מרטין מוגילנר

תרגום: מרטין מוגילנר ואלדר גלאור  | דרמטורגיה: אלדר גלאור | עיצוב תאורה: אורי רובינשטיין |

עיצוב במה ותלבושות : מריאלה פיבניקה | מוזיקה מקורית: אבשלום אריאל |

שחקנים: האם- לב ברודנסקי  | קלוב- ארם רבינוביץ' | נאג- לופו ברקוביץ' | נאל- טרייסי

ENDGAME / סופמשחק בעברית, יצירתו הקנונית של סמואל בקט מ 1957, בתרגום חדש, מאת מרטין מוגילנר ואלדר גלאור, תעלה בחוג לאמנות התאטרון באוניברסיטת תל-אביב  בבימוי תלמיד התואר השני בבימוי מרטין מוגילנר

המחזה מפגיש בחלל אחד, מבודד מן העולם, ארבע דמויות הכלואות בגופן ובנפשן בחלל מסתור מבודד מהעולם. ולעולם אינן יוצאות ממנו: האם- "האדון", עיוור שאינו מסוגל לעמוד, קלוב – "משרתו", שאינו מסוגל לשבת, נאג ונאל – הוריו של האם, חסרי הרגליים. ENDGAME הוא מהלך מחזורי של סדרת פעולות כמו אקראיות, דרכן הצופה נחשף לאבסורד הקיומי שבשגרה. זהו מערך קיומי מצומצם, אלגוריה לקיום האנושי, על הצורך בשליטה, על מאבקי הישרדות, על נוסטלגיה והעדר תקווה. כל שנשאר זו רק הציפייה לסופו של המשחק.

שפת המשחק שכתובה כמשוואה מתמטית גורמת לדמויות, שיכולות להיות כל אחד מאתנו, לשחק את חייהן בגבולות האפשר. הדמויות נעות ומניעות את גלגל חייהן לפי תור. לצד הפסימיות המיוחסת לבקט, לפיה אנו נידונים לחדלון ברגע היוולדנו, נוצרת מראה אנושית החושפת את פגיעותו של היחיד הזקוק לרעהו למול הצורך להכריעו. יכולת הבחירה שלנו בחוקי משחק ידועים מראש, מקבלת מימוש ותוקף באופטימיות שמתחילה כשהייאוש נגמר, שם למעשה מתחיל המשחק. ולנו לא נותר אלא לשחק, לצחוק, לבכות, לחיות, עד לפתרון המשוואה, היא ההכרעה המיוחלת.

רכישת כרטיסים בטלפון 03-6407480