מחווה למחזאי הפולני סלאבומיר מרוז'ק

27 במרץ 2024, 18:00

ללא תשלום
מחווה למחזאי הפולני סלאבומיר מרוז'ק לרגל יום התיאטרון הבינלאומי

המכון הפולני תל אביב והחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב שמחים להזמין לקריאה מבויימת לרגל יום התיאטרון הבינלאומי.

סטריפטיז

מאת: סלאבומיר מרוז'ק

תרגום לעברית חגי הכהן

במאי איליה בורווצקי

בהשתתפות: ילנה קוכונובר, יבגניה אתין

בובנאי:  ליאוניד קונדקוב

תוכנית הערב

17:30-18:00 –  התכנסות

18:00-18:30 –  דברי פתיחה

ראש המכון הפולני תל אביב - גב׳ מגדלנה קושטל

החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב - פרופ׳ גד קינר

18:30-19:15 – קריאה מבוימת

19:15-19:45 – קוקטייל ושיחה עם היוצרים

*סלאבומיר מרוז'ק (1930 עד 2013) היה אחד מהמחזאים הגדולים של פולין במאה העשרים, וכן קריקטוריסט מוכשר שהאמין בכוחו של הדמיון וחופש הביטוי. בין יצירותיו לתיאטרון המהגרים (1974), בלב ים (1961) וטנגו (1965).

המחזות של מרוזק עוסקים באבסורדיות של ההתנהגות האנושית והנורמות החברתיות, ומאופיינות בשילוב ייחודי של הומור שחור, סוריאליזם והבנה עמוקה של המצב האנושי.  במהלך הקריירה שלו צונזרו מחזותיו בידי המשטר הקומוניסטי בפולין בשל אופיים הפוליטי והעובדה שהעבירו ביקורת על המערכת הפוליטית והחברתית. כך למשל בשנות השמונים נעצרו שחקני ההצגה ווצלאב (1969), שנאסרה להצגה בידי הצנזורה.

במחזה האבסורד ׳סטריפטיז׳, מציע מרוז'ק מבט מצחיק ועמוק בו-זמנית על המכניזם שמפעיל כוח עריץ על נפש האדם. למרות שעברו מעל חמישים שנה מאז שנכתב, המחזה עדיין רלוונטי לזמננו הכאוב.

הכניסה חופשית. מומלץ לשריין מקומות מראש