הרצאת אורח: פרופ' אקיקו טאקנאקה, אוניברסיטת קנטאקי, ארה"ב

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ

החוג לתולדות האמנות

הרצאת אורח:

פרופ' אקיקו טאקנאקה (Prof. Akiko Takenaka)

אוניברסיטת קנטאקי, ארה"ב (University of Kentucky, USA)

מקדש יאסוקוני ידוע במחלוקות הפוליטיות שנוכחותו יצרה בתוך יפן עצמה, כמו גם בין יפן ושכנותיה. מבקרים בינלאומיים מאשימים את המקדש כסמל לרצונה של יפן להתחמש מחדש. מבקרים בתוך יפן טוענים כי המקדש עודד את המיליטריזם חסר האחריות בזמן "מלחמת אסיה והאוקיינוס שקט". אבל מה בדיוק היה תפקידו של המקדש בזמן אותה מלחמה? בהרצאה זו, פרופ' אקיקו טָאקֶנָאקָה בונה מחדש את הגורל הפוסטמודרני של חייל אחד בכדי להדגים את הדרכים הייחודיות שבהן צער פרטי על מוות במלחמה עבר תהליך מיסוד כחוויה לאומית.

פרופ' אקיקו טאקנאקה היא מרצה בכירה במחלקה להיסטוריה של אוניברסיטת קנטאקי. ספרה "מקדש יאסוקוני: היסטוריה, זיכרון ו'אחרי המלחמה' הבלתי-נגמר של יפן" (אוניברסיטת הוואי, 2015) הוא הספר הראשון בשפה האנגלית אשר בוחן באופן ביקורתי את המקדש השנוי במחלוקת.

ההרצאה תתקיים ביום רביעי ה-25.11.2015 בשעה 18:00, בניין מכסיקו, חדר 206 א'

האירוע פתוח לקהל הרחב ואינו כרוך בהרשמה מראש