"דימיון צילומי - Photographic Imagination": כנס צילום בינלאומי

פרופ' מרגרט אולין, אוניברסיטת ייל

ד"ר עמוס מוריס-רייך, אוניברסיטת חיפה

ד"ר ורד מימון, אוניברסיטת תל אביב

הכנס "דימיון צילומי" בוחן מחדש את הקשרים שבין צילום וידע דרך התמקדות בתפקידים ומושגים שמילא הדימיון בהיסטוריה של הצילום. בעוד לאורך המאה ועשרים רוב הדיונים התיאורטיים והביקורתיים בצילום התמקדו בסוגיות של ייצוג, "אובייקטיביות" ו"אמת", כלומר ביחסים שבין הדימוי הצילומי למושא או רפרנט שלו, הכנס הנוכחי, בעקבות המפנה שחל בתיאוריה של הצילום בעשור האחרון, מבקש להראות כי הדימיון חשוב לא פחות להבנת ההיסטוריה של הצילום. במקביל הכנס מבקש לשאול האם ובאיזה אופנים השפיע מדיום הצילום על הדימיון והשיח עליו.

ההרצאות בכנס מבקשות לבחון תצלומים לא רק "כאמיתיים" או "שיקריים" אלא כפעולות או אקטים פרפורמטיביים. ובעיקר להתמקד במפגש המורכב והדינאמי שבין תצלומים, יוצרים ונמענים אשר מערב בתוכו ללא הפרדה ברורה אמונות, זיכרונות, ציפיות והזדהויות. כדי לבחון את האספקטים הפילוסופיים, תרבותיים ופוליטיים של היחסים בין תצלומים וצופים הכנס מפגיש חוקרים מדיסיפלינות שונות כגון: אנתרופולוגיה, פילוסופיה, היסטוריה, תרבות חזותית, תקשורת ותולדות האמנות. משתתפים בכנס: כריסטופר פיני, רוברט הרימן, מארי ברגשטיין, פיטר גאיימר, שרון סילוינסקי, קרול זמל, סטפן זיגל, בריטה לאנג, חגי כנען, מאיר ויגודר והמארגנים. את הכנס פותחת הרצאה מיוחדת של האמנים הבריטיים אדם ברומברג ואוליבר צ'אנארין.

כנס הצילום הבינלאומי משיק את התוכנית ללימודי ההיסטוריה, תיאוריה וביקורת של הצילום שנפתחה השנה, תשע"ד, בחוג לתולדות האמנות, בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב בתמיכת הקרן למדעי הרוח מייסודן של ות"ת ויד הנדיב.

הכנס יתקיים בשפה האנגלית

​הכניסה חופשית