השקת קטלוג: "מעבר להירושימה: שובו של המודחק"

06 במרץ 2016, 18:00
אולם פאסטליכט (אולם 115), בניין מכסיקו
ללא תשלום
השקת קטלוג: "מעבר להירושימה: שובו של המודחק"

האמאיה הירושי, השמש של יום הכניעה, טאקאדה, מחוז נייגאטה (15 באוגוסט 1945, 12 בצהרים)

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, אוניברסיטת תל-אביב

החוג לתולדות האמנות

ביום ראשון 06.03.2016 בשעה 18:00 יתקיים אירוע לרגל השקת קטלוג תערוכה  "מעבר להירושימה: שובו של המודחק  זכרון המלחמה, פרפורמטיביות ותיעוד בצילום ווידאו-ארט יפאני עכשווי" שהוצגה בגלריה האוניברסיטאית בקיץ 2015.

באירוע ישתתפו מר סייה שימאדה, נספח התרבות בשגרירות יפאן, ופרופ' רותם קובנר, יו"ר האגודה ללימודי יפאן, תינתן הרצאה של ד"ר  אילת זהר מהחוג לתולדות האמנות: "הליוגרפיה, אנטי-צילום וצילום אטום: לקראת תאוריה של צילום פרפורמטיבי ביפאן":

כאשר האמאיה הירושי צילם את עיגול השמש בעת נאום הכניעה של הקיסר היפאני ב15 באוגוסט 1945, הוא יצר למעשה מחווה נוספת בשרשרת של צילומי שמש (הליוגרפיה) אשר היתה קיימת ביפאן כבר משנת 1874, והמשיכה גם הרבה אחרי צילומו של האמאיה. בהרצאה זו, ד"ר אילת זהר תסקור את הגניאולוגיה של צילומי שמש ביפאן, ותרחיב ביחס למשמעות פעולת הפניית המצלמה אל מקור האור ("אנטי צילום"), ותדון בתהליך צילום אשר מדגיש את פני השטח שלו על פני הדימוי נראה בו ("צילום אטוּם"), בפעולה פרפורמטיבית הנשענת על מסורת ציור הדיו, אשר מדגישה את תהליך יצירת הצילום, על פני אפשרות של ייצוג ודימוי.

האירוע יתקיים באולם פאסטליכט, בנין מכסיקו ופתוח לקהל הרחב.

קוד חניה:  1080539, כניסה משער 8 אוניברסיטת תל אביב.

הציבור מוזמן.