הרצאה נוספת במסגרת הקולוקוויום המחלקתי
כוכבים נוירוטיים וצופים מהופנטים | לואיס ביש והתיאוריה הקולנועית הפסיכואנליטית בתקופת הסרט האילם (ד"ר דורון גלילי, אוניברסיטת גטבורג ואוניברסיטת שטוקהולם)
תקציר ההרצאה:
בעקבות עניין ציבורי רחב במדע החדש של הפסיכואנליזה בשנות ה-1920, הזמין כתב העת האמריקאי הפופולרי "פוטופליי" את הנוירופסיכיאטר לואיס ביש לכתוב סדרת מאמרים שעסקו בניתוחים פרוידיאניים של נושאים ככוכבי וצופי סרטים, ז׳אנרים, צנזורה, והאפראטוס הקולנועי. בשונה מהטקסטים הביקורתיים של חוקרי הקולנוע הקנוניים של שנות ה-1970, ביש הציע תיאוריה פסיכואנליטית שתפסה את הפופולריות של הקולנוע ההוליוודי כחיובית במהותה ועודדה את מעריצות הסרטים לאתגר את הדימוי העצמי של הוליווד. במפגש זה נדון בכתביו של ביש כמייצגים דוגמא היסטורית חריגה של תיאוריית קולנוע פסיכואנליטית הנכתבת בראש ובראשונה לקהל קוראות נשים וכאלטרנטיבה אנטי-מודרניסטית שנשכחה בדברי הימים של התיאוריה הקולנועית.
על המרצה: ד"ר דורון גלילי
מרצה ללימודי קולנוע באוניברסיטת גטבורג ועמית מחקר במחלקה ללימודי מדיה באוניברסיטת שטוקהולם. הוא בוגר החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב ודוקטור לקולנוע ומדיה מאוניברסיטת שיקגו. הוא מחבר הספרSeeing by Electricity: The Emergence of Television, 1878-1939 (הוצאת אוניברסיטת דיוק, 2020).
מפגש מקוון. להצטרפות
יום שני, ה-8.1.24
18:15-19:45
אוצר: ד״ר אוהד לנדסמן
עוזרת הוראה: גב׳ רותם זודמן