"שיעורים בסגנון: ארנסט לוביטש והקומדיה הרומנטית" (ד"ר נועה מרקין)

הרצאה נוספת בסדרת הקולוקוויום המחלקתי

05 בדצמבר 2022, 18:00
הפקולטה לאומנויות, בניין מכסיקו, אולם פאסטליכט
ללא תשלום
 "שיעורים בסגנוֺן: ארנסט לוביטש והקומדיה הרומנטית", (ד"ר נועה מרקין)

הרצאתה של ד"ר מרקין תתמקד בשפה ויזואלית של אהבה רומנטית, ובשימוש הבלתי שגרתי של לוביטש במיזנסצנה כאמצעי להפקת משמעות. דרך פרשנות חדשה של המגע הלוביטשי המפורסם לאור השימוש המורכב של הבמאי בחומריות (אובייקטים, תפאורה, ואביזרים) נבחן את הקשרים שבין הרומנטי והיומיומי, ואת האפשרות לעצב מרחבים קולנועיים של אינטימיות לאור מבנים משתנים של תשוקה.

ד"ר נועה מרקין היא חוקרת ומרצה, שהשלימה את עבודות הדוקטורט במחלקה לקולנוע ומדיה באוניברסיטת שיקאגו, הייתה עמיתת פוסט-דוקטורט באוניברסיטת שיקגו מטעם The Division of the Humanities, עמיתת הוראה בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, ובוגרת התכנית לתואר הראשון בחוג. מחקרה הנוכחי בוחן שאלות של מיזנסצנה ומשמעות בקולנוע ההוליוודי, ובפרט בסרטיהם של הבמאים רנסטי לוביטש ומקס אפולוס.

אוצר: ד״ר אוהד לנדסמן

עוזרת הוראה: גב׳ שירה חייט