דוקטורנטים - אהד שורק

ביה"ס לאדריכלות

מנחה: פרופ' אדר' ערן נוימן, פרופ' נעם ורד

הפתח כמאפיין מרכזי בתפיסה המרחבית במקורות התנאיים.

אהד שורק הוא אדריכל, עמית מחקר לדוקטורט בקרן עזריאלי, ומרצה במחלקה לאדריכלות בבצלאל.

הוא בוגר תואר ראשון בהצטיינות מבצלאל, ובעל תואר שני בהצטיינות יתרה מביה"ס לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, וכן בוגר ישיבת ההסדר בירוחם. בעבודת המאסטר חקר את הארכיטיפ העירוני המקראי, ובחן את תפקידיו של המרחב המקודש, שהודחק במאות השנים האחרונות, בתכנון עכשווי. כעת כותב אהד את הדיסרטציה לדוקטורט בפקולטה לאומנויות באוניברסיטת תל אביב, בהנחיית דיקן הפקולטה פרופ' ערן נוימן וראש ביה"ס למדעי היהדות וארכיאולוגיה לשעבר פרופ' ורד נעם. עבודתו מנסחת את ההיבטים המרחביים של המהפכה התנאית שהתחוללה ביהדות לאחר חורבן בית שני, תוך התמקדות בפתח כמאפיין מרכזי של התפיסה המרחבית בספרות התנאית.

עיסוקו הבין תחומי של אהד, אותו הוא מכנה בכלליות "אדריכלות עברית", נמצא בתפר בין אדריכלות ומדעי היהדות ובין היסטוריה לתיאוריה. מחקריו בוחנים את תרומתם הייחודית של הטקסטים הקאנונים היהודיים לשיח האדריכלי מחד, והפרספקטיבה האדריכלית ככלי פרשני לטקסטים האלו מאידך.

לחצו כדי לחזור לעמוד הדוקטורנטים