הצגה: "אם תתאמני תצליחי" | החוג לאמנות התאטרון

דרמטורגיה: יאיר וורדי

תלבושות: אני אטדגי

על היצירה

הפעם הראשונה שיצאתי מהארון כנכה היה לפני שלוש שנים. לפני זה השתעשעתי עם הרעיון. בקרב חברים הייתי זורקת את המילה נכה ונהנית לשמוע "את לא!" בקול תקיף ומחאתי. לא גידלו אותי כנכה, בביטוח לאומי קבעו שאינני זכאית לקצבת ניידות, את הקביים שמתי בצד בגיל 16 והפסקתי פיזיותרפיה בגיל 18. החברים הקרובים שגדלו איתי תמיד ידעו שאני צריכה עזרה ושצריך לדאוג לנטלי, אבל המונח "נכה" אף פעם לא עלה. לפני שלוש שנים עם צאת העבודה "הגוף האחר" הנפתי שלט מעל ראשי, לבושת שמלת ערב חגיגית, שעליו כתובה המילה "נכה".

"אם תתאמני תצליחי" הוא מופע - מעבדה פתוח לקהל הרחב שבו מצבה הפיסי של צוקרמן משמש כבסיס לבחינה של פעולות היום יום שלה אל מול הדרישה לוירטואוזיות כאמנית העוסקת בתיאטרון ומחול. צוקרמן הזמינה מאמנת ריצה, רקדנית מקצועית, חברים ומשפחה להעביר לה שורה של אימונים ושיעורים בהם דרך הפריזמה של הגוף הנכה המתמודד עם פעולות ותנועות יומיומיות כמו קימה מהריצפה, נפילה וריצה היא תוכל לחשוף בפנינו את פרוצדורות התנועה היומיומיות של הגוף הנורמטיבי.

7-9 ליולי, 19:00 ו-21:00 | אונ' תל-אביב, בניין מכסיקו , חדר מראות-207א

הכניסה חופשית. מספר המקומות מוגבל