תומאס המפסון - כיתת אמן זימרה | ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

תומאס המפסון - כיתת אמן זימרה | ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

אוניברסיטת תל-אביב

ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

זמר הבריטון האמריקני תומס המפסון הפך תוך זמן קצר לאחד האמנים החשובים בתחומי האופרה, הקונצרטים והרסיטלים. מאז הופעתו הראשונה ב-1986 במטרופוליטן אופרה בניו יורק, הוא שב ומופיע  שם בקביעות מדי עונה בעונה, והוא מרבה להופיע גם עם האופרות של וינה, מינכן, המבורג, ברלין, ציריך, סן פרנציסקו ועוד.

הוא הופיע עם תזמורות חשובות, לרבות הפילהרמונית של לוס אנג`לס והפילהרמונית המלכותית של לונדון, וכן בפסטיבלים של זלצבורג ורויניה תחת שרביטם של אבדו, ברנשטין, דוטוא, לווין ופרוין. הוא זכה להצלחה ברסיטלים ב"לה סקלה" במילאנו, "לינקולן סנטר" בניו יורק, "ויגמור הול" בלונדון, "מוזיקפראין" בווינה, כמו גם בג`נווה, ציריך וליסבון.

הוא הקליט אופרות רבות ויצירות קונצרטיות עם מיטב התזמורות והמנצחים. הרפרטואר שלו משתרע ממוצרט דרך מהלר ועד למחזות זמר.

כיתת האמן תינתן לתלמידי המחלקה לזימרה בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן - מהטה

אודיטוריום טארג, בניין בוכמן מהטה, 22.6.15, 15:00-12:00