הצגה: הרוכבים אל הים

מאת: ג'ון מילינגטון סינג | תרגום: שלומי מושקוביץ | בימוי: נעמה ברמן

עיצוב תפאורה, תאורה ותלבושות: אני אטדגי

בהשתתפות: איילת מרגלית, אלון נכטיגל, רוני עינב, ניצן לברטובסקי

הרוכבים אל הים הוא סיפורה של משפחה המאבדת את בניה במלחמת הקיום היומיומית שלה מול הים, ממנו היא מתפרנסת למחייתה. האם ושתי בנותיה ממתינות לגופתו של אחד הבנים שנעדר מזה כשבועיים. למרות סערה גדולה המתחוללת בים, מחליט הבן הצעיר והיחיד שנותר - לצאת אל הים כדי לפרנס את משפחתו.

העמדה הנהוגה בקרב בני המשפחה ובחברה בה הם חיים, לפיה היציאה אל הים היא בגדר הכרח קיומי, ניצבת בסימן שאלה: בעוד הבן מבקש לקיים את חובתו כַּגבר המפרנס היחיד שנותר במשפחה - האֵם, לראשונה בחייה, מטילה ספק בנוגע לנורמות המקובלות ומנסה לעצור את בנהּ.

הרוכבים אל הים מאת ג'ון מילינגטון סינג הוא מחזה אירי שנכתב בראשית המאה ה-20, ועוסק בחייהם של אנשי איי אַראן שבמערב אירלנד. ההצגה עוסקת בדמויות שדבקות, ללא ספקות, במוסכמות הנהוגות והמושרשות בחברה בה הן חיות, חרף מותן הצפוי על מזבח המוסכמות הללו. ההצגה מועלית בתרגום חדש מאת שלומי מושקוביץ, ומציעה התבוננות בתנאי הקיום המורכבים של הדמויות במחזה מנקודת מבטם של היוצרים: מבט הנוגע בסדר היום של החברה וההוויה הישראלית.

ההפקה מועלית במימון קרן הפקות ע"ש לאונרד שך, ובמימון שגרירות אירלנד בישראל.

תאריכים ושעות:

17.12 | 20:00

18.12 | 19:30, 21:00

19.12 | 12:00

20.12 | 20:30

21.12 | 20:00

22.12 | 20:00

23.12 | 19:00, 20:30

24.12 | 20:00

הכניסה לאוניברסיטה בימים א' – ו' משער 8 (דן-בוכנר) ברחוב חיים לבנון, בשבת הכניסה דרך שער 4. שערים אחרים עלולים להיות סגורים.

משך ההצגה: כחמישים דקות ללא הפסקה.

הכניסה חינם, אך יש להזמין כרטיסים מראש.

בטלפון: 03-6407484

או במייל: rochvim14@gmail.com