הצגה: העיירה שלי

יצירתה של גלית חרמוני

במאית שותפה: פאניה גרינשפון

מנחה: ד"ר חן אלון | חונכת עיצוב: פרופ' מרים גורצקי

כשברוך וציפקה עלו ארצה בשנות ה-30 של המאה שעברה והקימו את קיבוץ איילון, הם היו בטוחים שיצרו אדם חדש ויהודי חדש. עשרות שנים אחר כך, נכדתם מגלה את הקשר בין השטעטל לבין הקיבוץ דרך סיפוריו של שלום עליכם. זהו מופע סייט ספסיפיק ייחודי, המתקיים בחדר האוכל של קיבוץ איילון ומנהל דיאלוג ער עם הקהילה והמרחב הקיבוצי.

העיירה שלי הוא מופע יחיד ובמרכזו אישה, המנסה להגדיר את זהותה התרבותית-לאומית מבעד הרצף ההיסטורי הנמתח בין השטעטל היהודי והקיבוץ הארצישראלי. חדר האוכל של קיבוץ איילון משמש אתר להרצאה-הצגה מוזיקלית, המעלה אל פני השטח את נקודות הדמיון והחיכוך בין שני מודלים קהילתיים סותרים לכאורה: זה של העיירה היהודית הגלותית, וזה של המפעל הלאומי הסוציאליסטי.

באמצעות פרקטיקת תאטרון-סיפור, ההצגה משלבת בין קטעים מסיפוריו של שלום עליכם ובין רגעים מייצגים של המציאות הקיבוצית. על ידי כך, מנסה היוצרת לברר את המתח הדתי-לאומי-תרבותי ולמצוא הגדרה עצמית במרחב הנפרש בין יהדותה לישראליותה.

המופעים יתקיימו בחדר האוכל בקיבוץ איילון

שישי 13.6.14 בשעה 20:00

שבת 14.6.14 בשעה 19:00

הסעה להצגת הבכורה בשבת יוצאת מאוניברסיטת תל אביב, ככר אנטין בשעה 16:00.

להזמנת מקום יש להתקשר לטלפון 054-2181825 עד יום ה', בשעה 15:00.

משך ההצגה: כ-45 דק' ללא הפסקה