כיתת אמן: בוריס ברמן עם מצטייני המחלקה לפסנתר

כיתת אמן: בוריס ברמן עם מצטייני המחלקה לפסנתר

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, אוניברסיטת תל-אביב

בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

הפסנתרן בוריס ברמן מגיע לכיתת אמן יחד עם מצטייני המחלקה לפסנתר של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה.

בוריס ברמן למד אצל לב אובורין בקונסרבטוריון של מוסקבה, הופעתו הראשונה הייתה בשנת 1965. הוא הצטרף להרכב מוזיקה עתיקה, בשעתו היחיד בברית המועצות, כצ'מבליסט. במקביל עבד עם מלחינים בני התקופה כמו אלפרד שניטקה ואדיסון דניסוב. הוא ניגן בהופעות הראשונות ברוסיה של יצירות מאת ארנולד שנברג, קרלהיינץ, שטוקהאוזן, לוצ'אנו בריו וג'ורג' ליגטי. בשנת 1973 קיבל היתר לעזוב את ברית המועצות ולעלות לישראל. ב1979 היגר לארה"ב, מאז לימד באוניברסיטת בוסטון, אוניברסיטת ברנדייס, אוניברסיטת אינדיאנה ובית הספר למוזיקה ע"ש ייל. ברמן הקליט את מכלול יצירותיו לפסנתר של פרוקופייב לחברת צ'אנדוס, נוסף להקלטות אחרות. בשנת 2008 ראה אור ספרו של ברמן; "הסונאטות לפסנתר של פרוקופייב" בהוצאת אוניברסיטת ייל.

האירוע יתקיים ביום שני ה-28.12.2015 בין השעות 18:00-16:00, אולם טארג, בניין בוכמן-מהטה.

הכניסה חופשית.