תיאטרון בחברה

דן אוריין

החוקר.ת מאחורי המחקר

תוכן עניינים (PDF)

תיאטרון בחברה מציג דיון מתודולוגי מחקרי מקיף בהיבטים החברתיים של אמנויות הבמה בליווי תיעוד מתוך הצגות, רובן מרפרטואר התיאטרון בישראל. המסלול המוצע - תחילתו, ברקע החברתי וחתרבותי של מחזה (קונטקסט, רפרטואר. שדה. התכוונות. אינטרטקסטואליות וז'אנרים); עיקרו במרכיבי הטקסט התיאטרוני (דמויות. סוציו-נרטיב. סוציו-סמיוטיקה וסוציו-לינגוויסטיקח); וחתימתו בבחינה של דרכי התקבלות של הצגות ולימוד של השפעותיהן.

דן אוריין הוא פרופסור-חבר בחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב. בין ספריו:

The Judaic Nature of Israeli Theatre 2000 ,London and New York, Routledge - Harwood

שח'צת אל-ערבי פי אל-מסרח אל-אסראא'ילי (דמות חערבי בתיאטרון חישראלי), קהיר. אל-מג'לס אל-אעלא ל-ת'קאפה (המועצה העליונה לתרבות).

אל-משרוע אל-קומי ל-תרג'מח (הפרויקט הלאומי לתרגום). 2000;

הבעיה העדתית בתיאטרון הישראלי. תל אביב. האוניברסיטה הפתוחה. 2004.