שלוש גישות לאמנות המשחק

בלהה פלדמן

החוקר.ת מאחורי המחקר

ספר זה מציג בהרחבה, לראשונה בעברית, את קורותיהם ואת משנותיהם של שלושה מגדולי הבמאים והתיאורטיקני□ של אמנות המשחק במאה ה-20 - קונסטנטין סטניסלבסקי, מיכאל צ־כוב וידי גרוטובסקי -, ופורש מגוון עשיר של תרגילים מעשיים, על פי כל אחת מן השיטות, לשימושם של מורים ותלמידים.

בלהה פלדמן (1950-2010), כימאית, מחזאית ומורה למשחק, לבימוי ולהוראת התאטרון, העמידה מאות תלמידים.

"תלמידיה הרבים של בלהה, המשתקים ומביימים על במות התאטרון בארץ ומלמדים משחק בבתי-ספר, במכללות ובאוניברסיטאות, יעידו על כישוריה כמורה למשחק, על ׳השיטה׳ שלה, על קפדנותה ודקדקנותה בהבהרתה ובהנחלתה, על עומק החוויה הרגשית שהעניקה להם בשיעוריה".

פרופ' שמעון לוי