אודות החוג לאמנות התיאטרון

ליעוץ ומידע נוסף

מסלולי לימוד בתחומי התיאטרון:

תכנית המצטיינים במשחק

לבוגרים יוענק תואר "בוגר אוניברסיטה" (BA) ו-"מוסמך אוניברסיטה באמנויות" (MFA)

לימודי בימוי בתואר הראשון

לימודי תיאטרון קהילתי בתואר הראשון
לפרטים המלאים

תכנית פקולטטית למצטיינים בעיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה

אודות התכנית

הלימודים בחוג לאמנות התיאטרון משלבים לימודים תיאורטיים מעמיקים עם לימודים מעשיים בתחומי התיאטרון השונים: משחק, בימוי, עיצוב, הפקה ותיאטרון  קהילתי בחוג הוותיק ביותר בארץ (מאז 1958).

הלימודים מיועדים לסטודנטים המעוניינים להכיר לעומק את אמנות התיאטרון על כל היבטיה, תוך התמקדות בתחום מסוים לפי בחירה.

צוות המורים מורכב ממיטב החוקרים והיוצרים הישראליים ביניהם:, פרופ' שולי לב-אלג'ם, פרופ' גד קינר, פרופ' מרים גורצקי, פרופ' צביקה סרפר, פרופ' רות קנר, פרופ' אופירה הניג, פרופ' נורית יערי, הגב' יעל קרמסקי, מר גדי רול ומר דורון תבורי. לרשימה המלאה של  אנשי הסגל לחצו כאן.

רבים מבוגרי החוג נמנים כיום עם עמודי התווך של היצירה התאטרונית בארץ:

שחקנים: ששון גבאי, יונה אליאן, מוני מושונוב, דליק ווליניץ, שלמה בראבא, איציק ויינגרטן, דביר בנדק, לימור גולדשטיין, טל פרידמן, צביקה הדר, רמי ורד, דן שפירא, עלמה זק ואחרים.

במאים: חנן שניר , רות קנר, יעל קרמסקי, דודי מעיין, יגאל עזרתי, משה קפטן, סיני פתר, שיר גולדברג ואחרים.

מחזאים: שמואל הספרי, הילל מיטלפונקט, עדנה מזי"א, שחר פנקס, חנה אזולאי-הספרי, אייל וייזר , עודד ליפשיץ ואחרים.

מעצבים: פרופ' מרים גורצקי, רוני תורן, דנה צרפתי, אורנה סמורגונסקי, עודד במבי-פרידמן, כינרת קיש ואחרים.

מנהלי תיאטרון: ציפי פינס, לילך דקל-אבנרי, עתי ציטרון, סיני פתר, רועי הורוביץ ואחרים.

הפקות החוג לאמנות התיאטרון:

מדי שנה מעלה החוג לאמנות התיאטרון כעשר הפקות תיאטרון מסוגים שונים. ההפקות מהוות את מסגרת ההכשרה המעשית של תלמידי החוג ובמסגרתה מתנסים הסטודנטים בכל מגוון תפקידי ההפקה, בתהליך הפקתי ייחודי בו מתקיים דיאלוג בין אמנויות הבמה ותוך התמודדות עם סוגיות בחקר הביצוע.

למידע מפורט על תכניות הלימוד בתואר הראשון לחצו כאן

לימודי אמנות התיאטרון תואר שני

הכשרה עיונית ויישומית בתחומי יצירת התיאטרון, המופע והתרבות החזותית

מגמות  הלימוד

1. המגמה העיונית – לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה (M.A.)": נועד לפתח חוקרים, מורים לתיאטרון וסוכני תרבות ברמה גבוהה.
2. המגמה היישומית – לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה באמנויות  (M.F.A.)": נועד להכשיר אמנים–חוקרים בעלי ידע תיאורטי והתמחות מעשיית במקצועות התיאטרון, בעלי יכולת ליזום, להנהיג ולהדריך צוות יוצרים לקראת יצירה בימתית משותפת, בעלי יכולת להתבונן באופן ביקורתי ומושכל בתהליכי היצירה הבימתית ולפרסמם כמחקר אקדמי.

למידע מפורט על תכניות הלימוד בתואר השני לחצו כאן