החוג לאמנות התיאטרון

הכירו את החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב

החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב נוסד בשנת 1958 והוא החוג הוותיק בישראל ללימודי אמנויות הבמה והמופע. בחוג התפתחו מיטב החוקרים ויוצרי התיאטרון בארץ, חלק משמעותי מהם נושא עמדות מפתח בתיאטרון הישראלי ובעולם. החוג מוביל במחקר ובהוראה עיונית ומעשית של תיאטרון עד היום. על סגל החוג נמנים אנשי מקצוע מקשת רחבה של מוקדי עשייה בתחום, צעירים וותיקים יחד.

בחוג לאמנות התיאטרון ניתן ללמוד לתואר ראשון (B.A.) ולתואר שני עיוני (M.A.) ויישומי (M.F.A). בנוסף, החוג מציע מסגרת מחקרית לתואר שלישי, דוקטור לפילוסופיה (Ph.D) במגוון תחומי ידע מעולם התיאטרון. ביניהם: תיאטרון מקומי ובינלאומי, קלאסי, מודרני ופוסט-מודרני, פרפורמנס וחקר המופע, היסטוריה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה של תיאטרון, תיאטרון ומדעים מדויקים ועוד. במסגרת היישומית, החוג מציע לסטודנטים להתמחות לתואר שני (M.F.A) בתוכניות מיוחדות למשחק, בימוי, עיצוב במה, תיאטרון קהילתי ויצירה עצמאית.

החוג לאמנות התיאטרון מהווה קהילה אקדמית פעילה ותוססת למחקר וליצירה. במסגרת החוג פועל תיאטרון האוניברסיטה אשר מעלה מדי שנה הפקות מגוונות הפתוחות לקהל הרחב ובהן מיישמים הסטודנטים את הכשרתם המעשית והעיונית. מסגרת ההפקות הינה חלק בלתי נפרד מהתהליך הלימודי של הסטודנטים וחיונית להכשרתם כאנשי מקצוע פעילים ומשמעותיים. לאורך השנים, החוג מרבה לקיים שיתופי פעולה מגוונים בקמפוס ומחוצה לו, עליהם ניתן למנות את הגלריה האוניברסיטאית לאמנות, קרן ארדיטי לדיאלוג בינתרבותי, מרכז ס' אברהם ללימודים בינלאומיים ואזוריים, מכון גתה ועוד.

החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב מתגאה בבוגריו הרבים, אשר לאורך השנים השתלבו ביצירה התיאטרונית בארץ ובעולם: שחקנים, במאים, מחזאים, מעצבים, דרמטורגים, חוקרים ויוצרי פרפורמנס מהשורה הראשונה. במסגרת החוג פועל גם המרכז הישראלי לתיעוד אמנויות הבמה שמהווה אחד המפעלים הצומחים החשובים ביותר לתיעוד התרבות העברית לדורותיה. בכל שנה החוג מקבל לשורותיו סטודנטים במסלולים השונים לתואר ראשון, במסגרת חד-חוגית ודו-חוגית וכן תלמידי מחקר שמגיעים אליו מהארץ ומהעולם, מתחומי התיאטרון והאמנות וכן כאלה שבוחרים לפנות אליו מתחומים רבים אחרים.

ראש החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב החל משנת תשפ"ב הינו ד"ר דרור הררי.

לייעוץ ולמידע נוסף אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם מנהלת החוג.