מידע למועמדים

•  תנאי הקבלה: תנאי הרישום והקבלה הכלליים – כל מה שצריך כדי להירשם לתואר השני.

 

יתקבלו מועמדים שסיימו את לימודיהם לקראת התואר "בוגר אוניברסיטה" או "בוגר אוניברסיטה באמנויות" בציון (80) לפחות והעונים על הדרישות כמפורט בחוגים השונים בהמשך.

 

• לימודי השלמה: תלמידים יחויבו, במידת הצורך, בשיעורי השלמה, בהתאם לדרישות החוג. תכנית שיעורי ההשלמה תקבע על ידי ראש החוג ותימסר בכתב למועמד עם קבלתו ללימודים. שיעורי ההשלמה אינם נכללים במכסת השיעורים לתואר. תלמידים שמחויבים בשיעורי השלמה יתקבלו ב"מעמד מיוחד" ויהיה עליהם לסיים את לימודי ההשלמה תוך שנה מתחילת לימודיהם. עם סיום תכנית ההשלמה כנדרש יועברו למעמד "מן המניין".

 

• משך הלימודים לתואר שני: הלימודים לתואר השני מתוכננים לשנתיים (ארבעה סמסטרים), וניתן להירשם אליהם בראשית כל שנת לימודים ובחלק מן החוגים גם  בראשית סמסטר ב' בכל שנת לימודים. תלמידים שאינם יכולים ללמוד תכנית לימודים מלאה מוזמנים ללמוד במעמד מיוחד ("לימודי צבירה") בשנת לימודיהם הראשונה.

 

 

0810 – התכנית הבינתחומית באמנויות


לימודים לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" (M.A.)

 

התכנית הבינתחומית באמנויות מיועדת לכל מי שמעוניין בלימודים המקיפים מספר אמנויות, מתודולוגיות משותפות ונושאים משולבים, הקושרים בין אמנויות ספציפיות לסוגיות רחבות מתחומי התרבות, הפילוסופיה, האסתטיקה וההומניסטיקה. התכנית נשענת על קורסי ליבה ייחודיים; בנוסף יבחר התלמיד, בכפוף למבנה התכנית, שיעורים מתוך לימודי המאסטר בחוגי הפקולטה השונים. כך, למעשה, מורכבת תכנית אישית בהתאם למוקדי התעניינות אינדיווידואליים.

 

התכנית באה לענות על העניין העולמי ההולך וגובר בגישות בינתחומיות בחקר התרבות בכלל, וחקר האמנות בפרט. איתור זיקות אוניברסליות בין אופני ביטוי במדיומים השונים מעשיר את מנגנוני הפרשנות של היצירה הבודדת ומציב אותה בתוך הקשר תרבותי רחב. האמנויות מציעות שפות שונות לתיאור העולם ולביטוי חיי הנפש, אם כי הדיון בכולן מתקיים, בהכרח, במילים. דיון זה מעורר שאלות מאתגרות לגבי ייצוגי המציאות והדרך (אם יש כזו) לתרגם דימוים ממדיום אחד לאחר. כמו כן, ניתן דגש מרבי, לעימות הוותיק שבין מילה לתמונה, אשר המתודולוגיות הבינתחומיות מאפשרות להכניסו למפגש מרתק עם כל שאר אמצעי המבע והרטוריקה האמנותית.

 

הלימוד הבינתחומי באמנויות הוא חדש יחסית, פותח דרכי הסתכלות וחשיבה לא-שגרתיות, ומוביל למחקרים חדשניים.

 

 

• מבנה הלימודים:


1. מסלול מחקרי המסתיים בעבודת גמר – סה"כ 32 ש"ס

2. מסלול לא מחקרי המסתיים בבחינת  גמר - סה"כ 36 ש"ס

 

כל תלמיד רשאי לבחור במהלך לימודיו (מותנה בציוניו ובאישור ועדת ההוראה של התכנית) את מסלול לימודיו – עם עבודת גמר או ללא עבודת גמר.

 

 

• תנאי קבלה:

 

ללימודי תואר "מוסמך אוניברסיטה" בתכנית הבינתחומית באמנויות יכולים להתקבל מועמדים בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" (B.A.) או "בוגר אוניברסיטה באמנויות" (B.F.A.), שניתן על-ידי אוניברסיטת תל-אביב או כל אוניברסיטה מוכרת אחרת, בציון 80 לפחות ובתנאי שוועדת ההוראה והקבלה של התכנית אישרה את קבלתם.

 

ועדת הקבלה רשאית לשקול בחיוב את קבלתם של מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.

 

תלמיד בעל תואר "בוגר אוניברסיטה", שהשכלתו האקדמית אינה מתחום האמנויות, יידרש ללמוד לימודי השלמה בהתאם להחלטת ועדת ההוראה והקבלה של התכנית.

 

• לוח זמנים לסיום הלימודים לתואר שני ולימודי השלמה: כמפורט בתחילת הפרק של פקולטה זו, בפתיח של "לימודי התואר השני ולימודי תעודה".



מידע על התכנית באתר הרשמה ללימודים >>

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>