אודות

התכנית הביתחומית באמנויות לתואר שני

אודות התכנית

התכנית הבינתחומית לתואר "מוסמך" באמנויות מפעילה ומחדשת את יחסי הגומלין בין אמנויות - תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אמנות פלסטית, אדריכלות, מוסיקה ומחול.   זיקות אלה, שעמדו במרכז הדיון - מהעת העתיקה, דרך הרנסנס, ועד לעידן המדיה העכשווית - הן הבסיס לפעילות האינטלקטואלית התוססת שסביבה מתארגנת התוכנית. הודות לגישה זו, שמפרה את האמנויות על-ידי השתקפויות הדדיות, יש לתוכנית מקום יחיד במינו בקרב המוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

תכנית הלימודים – מפגש מרתק בין האמנויות

מערך הלימודים מאורגן סביב שני צירים המשולבים ומשלימים זה את זה:

בציר הראשון -  לומדים תלמידי התכנית את שיעורי הליבה העוסקים במתודולוגיות של המאה ה-20, באסתטיקה, ובפילוסופיה של האמנויות. בהמשך, הם מוזמנים להשתתף בסמינריונים של התכנית, רובם ככולם בעלי אופי בינתחומי, הנפרסים בתחומי-דעת מגוונים, כגון:  אמנות חיים – החיים  כמדיום ליצירה, מוזיאונים במאה ה-21, בעיית הייצוג בבדיון הפוסטמודרני, אמנות ופסיכואנליזה, אמנות - מדע- טכנולוגיה, עולמות אפשריים באמנות, סוגיות בצילום ובקומפוזיציה של הפריים ועוד.

בכל שנה מקיימת התכנית  סמינריון מחלקתי בנושא ספציפי בו נתנות הרצאות על ידי מבחר מורים מתוך הפקולטה והקמפוס ואף ומרצים אורחים מומחים בתחומי ידע שונים אשר מציגים את הדיון אודות האמנות מזוית נוספת.  מנושאי הסמינריון המחלקתי:  "דיוקן, עצמי", "על ההיגיון שבחלומות" "עיר באמנות – אמנות בעיר" ועוד.

בציר השני -   משתתפים התלמידים בשיעורים ובסמינרים של החוגים השונים בפקולטה ויש באפשרותם להעמיק את תחומי הידע בדיסציפלינות של הפקולטה: תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אדריכלות מוסיקה ותולדות האמנות. במסגרת השיעורים  מהחוג לתולדות האמנות יכולים תלמידי התכנית  להתמחות בחטיבת לימודי הסטוריה ותאוריה של הצילום.

תלמידינו מתנסים באורח שוטף ושיטתי בכלים אנליטיים עכשוויים העתידים לשמש אותם בכתיבת מבחן גמר או תזה, ופוטנציאלית בכל מחקר עתידי בינתחומי ההופך לקנוני בעידן הגלובליזציה של התרבות.

תלמידי התכנית יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט במסגרת התכנית (בהתאם לתנאי הקבלה של הפקולטה לאמנויות).

Developed by