אודות

אודות התכנית
SUN & SEA| רוגילה ברדג'וקייטה, וייבה גרייניטה, לינה לפליטה (ליטא)| פסטיבל ישראל 2022, ירושלים| צילום: דפנה בן-שאול

לימודי התואר השני

 

לימודים לקראת תואר .M.A


התואר שיוענק: תואר שני "מוסמך אוניברסיטה באמנויות" .M.A  בתכנית הבינתחומית באמנויות

לאתר התכנית לחץ/י כאן

 

כיצד חוקרים באופן השובר את הגבולות המסורתיים שבין תחומי הידע? כיצד מייצרים ידע ודרכי חשיבה חדשים? כיצד חוקרים בעולם מקוון, באופנים אלטרנטיביים פורצי דרך? התכנית הבינתחומית לתואר "מוסמך אוניברסיטה" באמנויות חוקרת, מפעילה ומחדשת את הידע על יחסי הגומלין בין האמנויות – תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אמנות פלסטית, אדריכלות, מוזיקה ומחול. זיקות אלה, שעמדו במרכז הדיון מהעת העתיקה דרך הרנסנס, ועד לעידן המדיה העכשווית, הן הבסיס לפעילות האינטלקטואלית התוססת שסביבה מתארגנת התכנית. הודות לגישה זו שמפרה את חקר האמנויות על ידי  השתקפויות הדדיות, יש לתכנית מקום יחיד במינו בקרב המוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

 

מערך הלימודים מאורגן סביב שני צירים המשולבים ומשלימים זה את זה:

תלמידי התכנית לומדים קורס ליבה העוסק בתשתית התיאורטית של המחקר כגון: מתודולוגיות של המאה העשרים; אסתטיקה בפילוסופיה של האמנויותף תרבות חזותית ועוד. במקביל  משתתפים התלמידים בסמינרים של התכנית, רובם ככולם בעלי אופי בינתחומי, הנפרסים בתחומי דעת מגוונים.

 

בכל שנה מקיימת התכנית סמינר מחלקתי המורכב מהרצאות בנושא נבחר (כמו למשל "אמנות ומחאה או "הבית") מזוויות רבות.  מרצים מן היחידות השונות בפקולטה לאמנויות, כמו גם מרצים אורחים, בוחנים את הסוגיה הנבחרת במגוון רחב של תקופות, גישות ומדיה.

 

במקביל, משתתפים התלמידים בשיעורים ובסמינרים של יחידות הפקולטה השונות במטרה להעמיק את כישורי המחקר בדיסציפלינות נוספות: תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, אדריכלות, מוזיקה ותולדות האמנות.  במסגרת השיעורים מהחוג לתולדות האמנות יכולים תלמידי התכנית להתמחות בחטיבת לימודי היסטוריה ותיאוריה של הצילום.


תלמידינו מתנסים באורח שוטף ושיטתי בכלים אנליטיים עכשוויים העתידים לשמש אותם בעבודת גמר (תזה)   או בכתיבת מבחן גמר ובכל מחקר עתידי בינתחומי ההופך לקנוני בעידן הגלובליזציה של התרבות.

תלמידי התכנית יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט במסגרת התכנית (בהתאם לתנאי הקבלה לתואר שלישי של הפקולטה לאמנויות).

  

תנאי קבלה

 

מועמדים בעלי תואר ראשון, מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, בציון גמר 80 לפחות יוכלו להתקבל בתנאי שוועדת  הקבלה של התכנית אישרה את קבלתם.

תלמידי שנה ג' בתואר הראשון רשאים להגיש מועמדותם במהלך שנת הלימודים. 

ועדת הקבלה רשאית לשקול בחיוב את קבלתם של מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.

לימודי השלמה:

תלמידים בעלי תואר ראשון, שהשכלתם האקדמית אינה מתחום האמנויות, יידרשו ללמוד לימודי השלמה בהתאם להחלטת ועדת ההוראה והקבלה של התכנית בהיקף של עד 16 ש"ס מלימודי התואר הראשון בפקולטה לאמנויות,

על התלמידים לבחור קורסים לפחות משתי דיסציפלינות שונות  בפקולטה , לסיים את חובות ההשלמה בציון ממוצע 80 ומעלה, ולקבל ציון "עובר" לפחות בכל אחד מן הקורסים.

 

על התלמידים לסיים את שעות ההשלמה תוך שנה לכל היותר.  

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>