אין פילם, יש סרטים: על חומר הגלם בקולנוע סובייטי מוקדם

ד"ר אלה קליק, אוניברסיטת בר־אילן

 

19 בינואר 2026, 18:15 - 19:45 
יום שני 
אין פילם, יש סרטים: על חומר הגלם בקולנוע סובייטי מוקדם

 

תקציר ההרצאה:

ההרצאה תבחן את המתח שבין התאוריה הקולנועית לבין התנאים החומריים שבתוכם היא נוצרה. דרך עיון מחודש בקולנוע הסובייטי המוקדם ובדיונים סביב מושג המונטאז’, תציע ד"ר קליק לראות כיצד רעיונות על עריכה, חיתוך והרכבה נולדו מתוך מציאות של מחסור חומרי וכלכלי חריף. תוך התייחסות לכתבים ולפרקטיקות של יוצרות ויוצרים כלב קולשוב (Lev Kuleshov) ואספיר שוב (Esfir Shub), ההרצאה תראה כיצד מגבלות הייצור עצמן הפכו למנוע של חדשנות ויצירתיות – וכיצד הקולנוע שימש זירה שבה חומר, טכנולוגיה וכלכלה נשזרים זה בזה.

 

 

 

על המרצה: ד"ר אלה קליק 

ד"ר אלה קליק היא מרצה בתכנית לפרשנות ותרבות באוניברסיטת בר־אילן. מחקריה עוסקים בהיסטוריה של טכנולוגיות, בתיאוריות של מדיה ובמפגש בין עתידים לאסתטיקה דיגיטלית. ספרה הקרוב, Negative Media: Erasure and Limits of Retention, בוחן את התנאים החומריים והכלכליים של טכנולוגיות הקלטה נמחקות – מהסאונד האנלוגי ועד לענן הדיגיטלי. בפרויקט המחקר הנוכחי שלה היא בוחנת צורות חדשות וספקולטיביות של אחסון מידע, ובהן חוות שרתים בחלל וקידוד מידע ב-DNA.

 

 

 05.01.26 |  18:15-19:45 | בניין מקסיקו, חדר 213

 

אוצר: ד"ר אוהד לנדסמן

עוזר הוראה: דולב אמתי

 

להרצאות נוספות בסדרת הקולוקוויום >>

 


 

מעניין אותך לחקור קולנוע?
 

 

השאירו פרטים בטופס ונהיה בקשר:

 

 

רישמו אותי לאירוע

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>